Τι γράφουν τα πρωτοσέλιδα του τύπου σήμερα (Παρασκευή 17 Οκτωβρίου 2014).

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Πανικός για «άλλο» Μνημόνιο"
Η εφημερίδα γράφει ότι "προς νέου τύπου Μνημόνιο κατευθύνεται ολοταχώς η Ελλάδα, καθώς η κυβέρνηση υποχώρησε πανικόβλητη στις πιέσεις των ευρωπαίων Εταίρων της, του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) και, κυρίως, των αγορών, για να παραμείνει η χώρα μας σε εποπτεία, και όπως παραδέχονται πλέον ευθέως κυβερνητικές πηγές θα δεχτεί την προληπτική στήριξη της χώρας από το 2015, η οποία συνεπάγεται νέους όρους και νέες υποχρεώσεις".
ΕΘΝΟΣ: "Δύο ραντεβού έστησαν το δίχτυ προστασίας"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "διπλή στήριξη στην Ελλάδα από την Ευρώπη μετά τις επιθέσεις από τις αγορές. Παρέμβαση από την Κομισιόν ύστερα από την επικοινωνία του πρωθυπουργού με τον νέο πρόεδρο της ΕΕ Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. Η Ευρώπη θα σταθεί στο πλευρό της Ελλάδας, διαβεβαίωσε ο επίτροπος Οικονομίας. Συμφωνία του Γ. Στουρνάρα με τον Μ. Ντράγκι για πρόσθετη ρευστότητα 15 δισ. στις τράπεζες".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Τούρκος στρατηγός: θέμα χρόνου ο πόλεμος!!!"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "φωτογράφισε και την Ελλάδα ο αρχηγός του τουρκικού στρατού".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ο Ανώτατος Ηγέτης, οι «στρατηγοί» και οι «εγκύκλιοι» του αίματος"
Η εφημερίδα γράφει "νομολογιακό... μονοπάτι για να «τεθεί εκτός νόμου», η Χρυσή Αυγή,τεκμηριώνοντας -βάσει της μακράς λίστας αξιόποινων πράξεων που τέλεσε και ουχί βάσει της «ποινικά αδιάφορης» ναζιστικής της ιδεολογίας- ότι πρόκειται για εγκληματική οργάνωση που λειτουργούσε υπό το μανδύα πολιτικού κόμματος, ανοίγει η σχεδόν 700 σελίδων πρόταση-καταπέλτης του Ισίδωρου Ντογιάκου".
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Υποταγή και νέο Μνημόνιο"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "πλήρη υποταγή στις απαιτήσεις των δανειστών και πλήρη αποδοχή του νέου Μνημονίου αναγκάστηκε να δηλώσει η κυβέρνηση, μετά τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχτηκε από εταίρους-δανειστές και αγορές, ώστε να παραμείνει πιστή στις υπογραφές που έχει βάλει κάτω από τις δανειακές συμβάσεις. Η επιστροφή στη «μνημονιακή νομιμότητα» έφερε δηλώσεις στήριξης των Ευρωπαίων για την ελληνική οικονομία και δώρα από τον Ντράγκι".

ESPRESSO: "ΤΡΕΛΗ επίθεση ΣΤΟΝ ΠΛΟΥΤΑΡΧΟ"
ΕΣΤΙΑ: "Οικονομική καταστροφή οι πρόωρες εκλογές"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι τυχόν πρόωρες εκλογές λόγω αδυναμίας αναδείξεως Προέδρου της Δημοκρατίας, θα οδηγήσουν σε οικονομική καταστροφή. Η «Εστία» δεν έχει παύσει να το γράφη αυτό από τον Μάιο, όταν μετά την νίκη του στις ευρωεκλογές ο κ. Τσίπρας απείλησε ότι θα έκανε τα πάντα για να μην εκλεγή Πρόεδρος της Δημοκατίας τον προσεχή Φεβρουάριο και ο τόπος να οδηγηθή σε εκλογές".
Η ΑΥΓΗ: "Αιχμαλωσία διαρκείας"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "την υπαγωγή της χώρας υπό διεθνή επιτήρηση και υπό αυστηρό πρόγραμμα (Μνημόνιο) λιτότητας για πολλά ακόμη χρόνια επισφράγισαν οι Βρυξέλλες και η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου.΄Ολοι οι θεσμικοί φορείς της Ε.Ε. ανταποκρίθηκαν πάραυτα στο σήμα έκτακτης «βοήθειας» που εξέπεμψε χθες το πρωί ο Αντ. Σαμαράς και ανακοίνωσαν ότι η «στήριξη» της Ευρώπης θα συνεχιστεί και μετά τη λήξη του τρέχοντος Μνημονίου μέσω ενός «ισχυρού χρηματοδοτικού αποθέματος», που θα συνοδεύεται από τους απαραίτητους όρους και μεταρρυθμίσεις".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Σκηνοθεσία Βερολίνου με κομπάρσο την Αθήνα"
Η εφημερίδα γράφει ότι "κακοστημένη παράσταση θυμίζει η «ανησυχία» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που αποφάσισε να συνεχίσει τη «στήριξη» της ελληνικής κυβέρνησης μετά τις αρνητικές αντιδράσεις των αγορών. «Λύση στο δράμα» έδωσε ο Φιλανδός επίτροπος Γίρκι Κατάινεν, ο οποίος ακολουθεί πιστά την πολιτική της Γερμανίδας καγκελαρίου. Το σημερινό σκηνικό θυμίζει το 2010, όταν κινδυνολογία των αξιωματούχων της κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ προκάλεσε την επίθεση των κερδοσκόπων και στη συνέχεια τον δανεισμό, με τους γνωστούς σκληρούς όρους".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Στήριξη από την Ε.Ε. και την ΕΚΤ"
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σε εμφανή κίνηση στήριξης της οικονομίας της χώρας και των κυβερνητικών προσπαθειών, καθώς και κατευνασμού των αγορών, προέβη χθες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εν μέσω των συνεχιζόμενων πιέσεων στα ελληνικά ομόλογα". Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων Γιούρκι Κατάινεν αρχικά ανγνώρισε πως η Ελλάδα έχει προωθήσει ένα «άνευ προηγουμένου πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων»".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ζούμε με δανεικά, είμαστε απαισιόδοξοι"
Ο ΛΟΓΟΣ: "Σωσίβιο από Βρυξέλλες"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "η ελεύθερη πτώση του χρηματιστηρίου των τελευταίων δύο ημερών και ο συνδυασμός τους με την άποψη επενδυτών ότι θα έχουμε σύντομα και πολιτικές εξελίξεις με εκλογές τον Νοέμβριο και για αυτό πέφτει το χρηματιστήριο μετά από δημοσκόπηση της GPO που έδινε την πρωτιά κατά 6,5% στο ΣΥΡΙΖΑ δυναμιτίζει το πολιτικό κλίμα στην Ελλάδα".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Να παρέμβει ο λαός αποφασιστικά στις εξελίξεις"
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "η κοκορομαχία κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ αρχίζει να ξεπερνά κάθε όριο αποπροσανατολισμού, θυμίζοντας τους αλήστου μνήμης καβγάδες παλια ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, σε μια περίοδο που πρέπει να δυναμώσουν οι αγώνες και η οργάνωση του λαού".

STAR PRESS: "ΣΕ ΨΥΧΙΑΤΡΕΙΟ πασίγνωστη παρουσιάστρια"
ΤΑ ΝΕΑ: "Ανώμαλη προσγείωση"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το σφυροκόπημα από τις διεθνείς αγορές σε μετοχές και ομόλογα οδηγεί το εγχώριο πολιτικό σύστημα σε ανώμαλη προσγείωση και σε αναδιπλώσεις - τόσο από την πλευρά της κυβέρνησης όσο και της αντιπολίτευσης. Το σχέδιο ευρωπαϊκής στήριξης που προαναγγέλλει η χθεσινή διπλή παρέμβαση από ΕΕ και ΕΚΤ είναι προφανές ότι συνοδεύεται από νέους όρους".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Δώδεκα <<εντολές>> για υγεία και ζωή"
Kontranews: "Απέτυχε το πείραμα αντί να μας σώσουν μας οδηγούν σε νέα χειρότερη χρεοκοπία"
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ενώ η χώρα βυθίζεται σε κατάσταση χρεοκοπίας οι ξένοι τοκογλύφοι μαζί με τους ντόπιους νταβατζήδες που κατέστρεψαν την οικονομία και λεηλάτησαν τη δημόσια και ιδιωτική περιουσία, στήνουν στο παρασκήνιο νέα κόλπα με στόχο να αποφύγουν τις εκλογές και να καθυστερήσουν την επέλαση του Αλέξη Τσίπρα στην εξουσία".
ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ
ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Επιχείρηση εκτόνωσης"
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "διπλό μήνυμα στήριξης από Κομισιόν και Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Συναγερμός στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες για να «σβήσει» η φωτιά που άναψαν οι αγορές".
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Με την «ομπρέλα» πιστωτικής γραμμής η έξοδος στις αγορές"
Η εφημερίδα τονίζει ότι "μήνυμα ότι η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές θα πρέπει να γίνει προσεκτικά και με την «ομπρέλα» της προληπτικής πιστωτικής γραμμής έστειλε χθες στις αγορές η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, με την επισήμανση ότι οι χώρες της Ευρωζώνης θα στηρίξουν την προοπτική αυτή".