prosopika_dedomena_01.jpg
Στο πολιτικό πεδίο επεκτείνονται πλέον οι αντιδράσεις που έχει πυροδοτήσει η εμπορική δραστηριοποίηση της «Τειρεσίας».

 

Τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, οι Γ.Σταθάκης, Ευκλ.Τσακαλώτος και Δ.Τσουκαλάς κατέθεσαν ερώτηση προς τους υπουργούς Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας Ν.Δένδια και Οικονομικών Γκ.Χαρδούβελη αναφορικά με την πρόσβαση σε στοιχεία επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων που παρέχεται από την «Τειρεσίας Α.Ε» επ' αμοιβή.

Η ερώτηση έρχεται σε συνέχεια των έντονων αντιδράσεων που καταγράφονται το τελευταίο διάστημα στην αγορά για την εμπορευματοποίηση μη δημόσια προσβάσιμων στοιχείων.

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης καταφέρονται εναντίον της ασκούμενης κυβερνητικής πολιτικής και της στάσης που έχει επιλέξει να κρατήσει η κυβέρνηση απέναντι στις τράπεζες.

Ενώ η εκ βάθρων παραγωγική ανασυγκρότηση είναι ένα από τα φλέγοντα ζητήματα που, σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, θα έπρεπε να απασχολεί την κυβέρνηση με την έμφαση να αποδίδεται στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που αποτελούν τη ραχοκοκκαλιά της ελληνικής οικονομίας και στενάζουν μαζί με τους εμπόρους και τους αυτοαπασχολούμενους κάτω από το ζυγό της ασκούμενης νεοφιλελεύθερης πολιτικής, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν, η κυβέρνηση επιλέγει να στέκει άπραγη, αφήνοντας τις παραγωγικές δυνάμεις της χώρας στο έλεος των τραπεζών.

Τα τρία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν να μάθουν συγκεκριμένα, αν έχουν ληφθεί τα δέοντα μέτρα εναντίον της Τειρεσίας ΑΕ, ώστε να μπει ένα τέρμα στην επονείδιστη, όπως χαρακτηριστικά λένε, εμπορευματοποίηση της μαύρης λίστας, ώστε ευαίσθητα στοιχεία επιχειρήσεων και φυσικών προσώπων να μην καταλήξουν βορά στις τράπεζες και να μην παραδοθούν σε funds και αλυσίδες του εξωτερικού.