tileoptika_perifereias_synantisi_syriza_20140913_01.jpg
Με την Ένωση Περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών της Κεντρικής Μακεδονίας, συναντήθηκε σήμερα ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Πάνος Σκουρλέτης, στα γραφεία του κόμματος στη Θεσσαλονίκη.

Οι παρευρισκόμενοι εξέθεσαν στον κ. Σκουρλέτη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα οποία κυρίως άπτονται της υποχρεωτικής υπαγωγής τους στην DIGEA. Το μεγάλο ζήτημα είναι πως η μηνιαία συνδρομή τους προς τον ψηφιακό πάροχο, δεν είναι πάγια, αλλά μοιράζεται το ποσό σε όλους τους σταθμούς και συνεχώς αυξάνεται.

Είπαν ακόμη πως δεν έγινε καμία διαβούλευση μαζί τους και αναγκάστηκαν, ενώ είχαν εφαρμόσει την ψηφιακή τεχνολογία, να υπαχθούν στη DIGEA, πληρώνοντας πολύ μεγαλύτερη συνδρομή.

Τόνισαν πως δεν αντέχουν να πληρώνουν τα εξοντωτικά πρόστιμα του ΕΣΡ ενώ δεν εφαρμόστηκε ποτέ η αναλογία 80 προς 20 για τις διαφημίσεις, μεταξύ πανελλαδικής εμβέλειας και περιφερειακών καναλιών.

Από την πλευρά του ο Πάνος Σκουρλέτης, τόνισε τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ για επανεξέταση των αδειών από μηδενική βάση και εξυγίανση του τηλεοπτικού τοπίου, μίλησε για το μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο με την DIGEA ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην παράνομη λειτουργία του ΕΡΣ, η θητεία των μελών του οποίου δεν ανανεώνεται. Στη συνάντηση, εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ, πήραν μέρος οι βουλευτές Γιάννης Αμανατίδης και Λίτσα Αμμανατίδου-Πασχαλίδου, οι οποίοι τόνισαν τηη αναγκαιότητα ύπαρξης των περιφερειακών τηλεοπτικών σταθμών, οι οποίοι αναδεικνύουν τα τοπικά προβλήματα, κάτι που δεν κάνουν τα μεγάλα κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας.