Ας δούμε σήμερα (Τρίτη 16 Σεπτεμβρίου 2014) τι γράφουν οι εφημερίδες.

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Μαθήματα ορθίων στα αμφιθέατρα".
Σύμφωνα με την εφημερίδα οι εγκαταστάσεις στο κεντρικό κτίριο της οδού Εγνατία δεν επαρκούν με αποτέλεσμα να επικρατήσει το αδιαχώρητο στα αμφιθέατρα και τις αίθουσες διδασκαλίας.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Ίλιγγος εκλογών
Η εφημερίδα γράφει ότι "η αίσθηση της πρόωρης προσφυγής στις κάλπες αιωρείται πάνω από το Μέγαρο Μαξίμου. Όσο κι αν η κυβέρνηση επιχειρεί να «ξορκίσει» αυτή την εξέλιξη, το μείγμα που δημιουργείται γύρω της (και εντός των δύο κοινοβουλευτικών ομάδων που τη στηρίζουν) είναι πλέον εκρηκτικό".
ΕΘΝΟΣ: Οι θέσεις, 16.000 αναπληρωτές στα σχολεία, και οι ειδικότητες
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "εγκρίθηκαν από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης πιστώσεις για 16.000 θέσεις αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών για να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία. Η διαδικασία για τις τοποθετήσεις αρχίζει αύριο. Θα προηγηθούν δάσκαλοι, φιλόλογοι, φυσικοί και μαθηματικοί".
ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Πούτιν: «Έρχεται ο Ιωάννης Βατάζης»!
Σύμφωνα με την εφημερίδα "με τη διάλυση της Τουρκίας θα φανερωθεί ο «εκ πενίας βασιλιάς»
ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: 11.027 θέσεις συμβασιούχων σε δήμους και οργανισμούς
Η εφημερίδα γράφει ότι "ξεκινούν άμεσα 10.000 προσλήψεις για εργασία 5 μηνών σε δήμους με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας
ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Παγώνουν τις κατασχέσεις
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε «σιωπηρή παράταση» των κατασχέσεων για χρέη μέχρι 20.000 ευρώ προς τα ασφαλιστικά ταμεία προχωρεί η κυβέρνηση, μετά τις εξαγγελίες Τσίπρα για 84 δόσεις και εν αναμονή της οριστικοποίησης από τον τρόικα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου της πρότασης που θα προκριθεί και θα αφορά κοινές δόσεις για χρέη και προς τις εφορίες".
ESPRESSO: "ΤΕΛΟΣ για Καλημέρη και Ιωάννου"
ΕΣΤΙΑ: Να αναστραφή το αρνητικό κλίμα
Η εφημερίδα τονίζει ότι "η μόνη λύσις, εδώ που φθάσαμε, είναι η ριζική ανατροπή αυτού του φόρου. Αν αυτό δεν γίνει, δεν βλέπουμε πώς θα μπορέσει η Κυβέρνησις να ανατρέψει το εκρηκτικό κλίμα το οποίο θα οδηγήσει στις ανεξέλεγκτες εξελίξεις που περιγράψαμε".
Η ΑΥΓΗ: Η Αριστερά έρχεται, το Μνημόνιο φεύγει
Σύμφωνα με την εφημερίδα "την αντίστροφη μέτρηση για τις μνημονιακές πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται στην Ελλάδα την τελευταία τετραετία, αλλά και για τις ημέρες κυριαρχίας των κ. Σαμαρά και Βενιζέλου, σήμανε η παρουσίαση του προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ για την αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης και την ανασυγκρότηση της χώρας από τον Αλ. Τσίπρα στο πλαίσιο της ΔΕΘ".
Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Καλά Χριστούγεννα για την επιστροφή φόρου
Σύμφωνα με την εφημερίδα "σε ομηρία διαρκείας από την Εφορία θα παραμείνουν χιλιάδες φορολογούμενοι, που έλπιζαν ότι θα πάρουν εγκαίρως την επιστροφή φόρου που δικαιούνται. Οι διασταυρώσεις για τυχόν ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία διακόπηκαν λόγω του «ξαφνικού θανάτου» που υπέστη η ηλεκτρονική εφαρμογή. «Απαιτείται υπομονή», απαντούν οι ΔΟΥ στους πολίτες που διαμαρτύρονται για τα λεφτά τους, ενώ ταυτόχρονα βασανίζονται και από τον ΕΝΦΙΑ".
Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το καυτό εικοσαήμερο της κυβέρνησης
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "το «καυτό εικοσαήμερο» που αναμένει την κυβέρνηση με την επιστροφή της τρόικας και την επανέναρξη των εργασιών της ολομέλειας της Βουλής βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, παρουσία και του υπουργού Οικονομικών Γκίκα Χαρδούβελη".
ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Θέσεις εργασίας για 10.000 ανέργους"
Η εφημερίδα αναφέρεται στο νέο πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του Υπουργείου Εργασίας που αναμένεται στα μέσα Οκτωβρίου.
Ο ΛΟΓΟΣ: Κατεδαφίζεται η περιβαλλοντική νομοθεσία
Σύμφωνα με την εφημερίδα "η ραγδαία περιβαλλοντική οπισθοδρόμηση συνεχίζεται χωρίς φρένο, σύμφωνα με την 10η ετήσια έκθεση περιβαλλοντικής νομοθεσίας, την οποία έδωσε χθες στη δημοσιότητα το WWF Ελλάς".
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Δεσμεύσεις στο κεφάλαιο κοροϊδία στο λαό
Η εφημερίδα αναφέρει ότι "συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ συναγωνίζονται για το ποιος είναι ο εκλεκτός του κεφαλαίου, ενώ την ίδια στιγμή τάζουν ψίχουλα στο λαό".
STAR PRESS: "ΑΦΟΔΕΥΣΑΝ στις εικόνες του Ιησού και στην Αγία Τράπεζα"
ΤΑ ΝΕΑ: Ο χάρτης των μειώσεων
Η εφημερίδα σημειώνει ότι "μειώσεις στον ΕΝΦΙΑ έως 98% μπορούν να προσδοκούν οι ιδιοκτήτες 2.531.171 ακινήτων σε 1.268 περιοχές της Ελλάδας εκτός αντικειμενικού συστήματος, όπου τα αρχικά εκκαθαριστικά προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις στους φορολογουμένους και σεισμικές δονήσεις στην κυβέρνηση".
ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Το μυστικό της υγείας βρίσκεται στο έντερο"
Kontranews: Καλπάζει ο Αλέξης βουλιάζει η κυβέρνηση
Σύμφωνα με την εφημερίδα "ενώ ο Αλέξης Τσίπρας, μετά την παρουσίαση του κυβερνητικού προγράμματος για τη σωτηρία του λαού και της χώρας, καλπάζει προς την εξουσία ο ετοιμόρροπος κυβερνητικός συνασπισμός βουλιάζει στη σήψη, το τέλμα και την απόλυτη αναξιοπιστία".