sxoleio_triandria_3_dimotiko_20140911_01.JPG
Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ) θα λειτουργήσει στο Δήμο Δέλτα. Το σχολείο θα φιλοξενηθεί στο χώρο του 2ου Γυμνασίου Εχεδώρου(Αγίου Γεωργίου 9), στα Διαβατά.

Το Σχολείο Δεύτερης Ευκαιρίας παρέχει τη δυνατότητα σε ενήλικες, 18 ετών και άνω, που δεν έχουν ολοκληρώσει την εννιάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να συνεχίσουν τις σπουδές τους και να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο του Γυμνασίου. Η διάρκεια της φοίτησης είναι 18 μήνες (δύο σχολικά έτη) και οι ώρες διδασκαλίας 25 την εβδομάδα. Τα μαθήματα γίνονται απογευματινές ώρες από Δευτέρα έως Παρασκευή. Οι απόφοιτοι των ΣΔΕ μπορούν να συνεχίσουν στην επόμενη βαθμίδα εκπαίδευσης (ΕΠΑΛ, Γενικό Λύκειο).

Τα μαθήματα που διδάσκονται είναι: - Ελληνική Γλώσσα - Μαθηματικά - Πληροφορική - Αγγλική Γλώσσα - Κοινωνική Εκπαίδευση - Περιβαλλοντική Εκπαίδευση - Φυσικές Επιστήμες - Αισθητική Αγωγή.

Ενδιαφερόμενοι που είναι ενήλικες, 18 ετών και άνω και επιθυμούν να λάβουν σε 18 μήνες (σε δύο χρόνια) απολυτήριο γυμνασίου μπορούν να επικοινωνούν για πληροφορίες με τον διευθυντή του ΣΔΕ, Χρήστο Άνδρα, στο τηλέφωνο 6973099010 ή στο email: sdedelta@sch.gr.