Στηρίζει την κυβέρνηση, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης. Το είπε, χθες, στην εκπομπή του Βαγγέλη Πλάκα, "Πόλη, Πολίτης, Πολιτική", στην TV100.


Μάλιστα, δήλωσε υπέρ της ιδιωτικοποίησης του λιμανιού μέσω ΤΑΙΠΕΔ, με την πώληση του πλειοψηφικού πακέτου των μετοχών, αν και παλιότερα μιλούσε υπέρ της παραχώρησης χρήσεων. «Με τα νέα δεδομένα πείσθηκα», είπε χαρακτηριστικά.

Πάντως, δε δίστασε να εκφράσει τη δυσαρέσκιά του, που δεν κλήθηκε στη σημερινή σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, στο υπουργείο Μακεδονίας και Θράκης και το ΄πε στον συνομιλητή του, γραμματέα της ΝΔ, Ανδρέα Παπαμιμίκο. Ο ένας έμπαινε για το β μέρος της εκπομπής κι ο άλλος έβγαινε και... τα είπαν.

Ο δήμαρχος χαρακτήρισε υπεύθυνη την κυβέρνηση κι έκανε λόγο για συμβιβασμούς που μπορεί να κάνουμε στη ζωή όταν στόχος είναι η σωτηρία της χώρας. Μάλιστα, εξέφρασε την άποψη ότι Πρόεδρο της Δημοκρατίας πρέπει να εκλέξει η παρούσα Βουλή.

Ο παρουσιαστής - δημοσιογράφος τον ρώρησε και για την αποπομπή του Ανδρέα Κουράκη(πρόσκειται στη ΔΗΜΑΡ) από τις αντιδημαρχίες της Θεσσαλονικης:

«Δεν μπορούσα να συνεργαστώ μαζί του αν και προσπάθησα πολύ… Δεν ήμουν ικανοποιημένος… Η ‘τρόικα’ από καιρό έχει κλείσει τον κύκλο της στην ‘Πρωτοβουλία’», απάντησε.

Τη φωτογραφία Παπαμιμίκου, Μπουτάρη και Πλάκα ανάρτησε ο δημοσιογράφος στο Facebook.