"Σκοτεινές" σχέσεις μεταξύ Χρυσής Αυγής και Τάκη Μπαλτάκου αποκαλύπτει η "Εφημερίδα των Συντακτών".>>>
Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ της "Εφημερίδας των Συντακτών", ο γενικός γραμματέας της κυβέρνησης και στενός συνεργάτης του πρωθυπουργού, Τάκης Μπαλτάκος, είχε στενή συνεργασία με τη Χρυσή Αυγή και δεν περιοριζόταν μόνο σε επαφές και σχολιασμούς.
Από τα μηνύματα, που έστελνε στον Ηλία Κασιδιάρη, ο κ. Μπαλτάκος λειτουργούσε ως άτυπος καθοδηγητής των βουλευτών της Χρυσής Αυγής και είχε κατορθώσει να λειτουργεί η κοινοβουλευτική ομάδα της ναζιστικής οργάνωσης ως παράρτημα της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, σύμφωνα με την "Εφημερίδα των Συντακτών".
Όπως αναφέρεται το δημοσίευμα ο Μπαλτάκος επισκεπτόταν συχνά τα γραφεία της Χρυσής Αυγής στη Βουλή και έδινε εντολές για το πώς θα ψηφίσουν οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, σε ζητήματα που διαίρεσαν την τότε τρικομματική κυβέρνηση. Μάλιστα δεν παρέλειπε να τους επιβραβεύσει για την απαράδεκτη στάση τους μέσα στην αίθουσα της Βουλής ενθαρρύνοντας τους τραμπουκισμούς τους.
Αποκαλύπτονται μάλιστα μηνύματα στις 5 Φεβρουαρίου 2013 του συνεργάτη του Ηλία Κασιδιάρη, που ονομάζεται Ζούμπος και ειδοποιεί τον Ηλία Κασιδιάρη για την παρουσία Μπαλτάκου και Μιχαλόλια για να δουν τον Μιχαλολιάκο.
Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το δεύτερο μήνυμα στις 25 Φεβρουαρίου 2013. «Με είπε [sic] Μπαλτάκος ότι αύριο 12:00 στην Επιτροπή για τα ναρκωτικά με τα άρθρα 62 και 83 του Ρουπακιώτη πρέπει να είμαστε παρόντες. Η ψηφοφορία θα γίνει με ανάταση χεριών. Επίσης μου’πε για Πέμπτη την τροπολογία των 85 για γένος στις Στρατιωτικές Σχολές. Του’ πα είμαστε ενήμεροι!».
Το τρίτο μήνυμα έχει τον ίδιο αποστολέα και αποδέκτη τον Κασιδιάρη στις 17 Μαΐου 2013. «Πέρασε Μπαλτάκος και είπε να δώσουμε συγχαρητήρια σε Ηλιόπουλο. Τα συγχαρητήρια έρχονταν λίγα λεπτά μετά τις αθλιότητες του Ηλιόπουλου από το βήμα της Βουλής, εξαιτίας των οποίων αναγκάστηκε ο προεδρεύων Γιάννης Δραγασάκης να τον απειλήσει ακόμα και με το φρουρό της Βουλής.