Έγινε η «μαμά» τριών μικρών αρκούδων, σφίγγοντας στην αγκαλιά της και ταΐζοντας με το μπιμπερό τα ζωάκια που θύμιζαν αγαπημένα, μαλακά παιχνίδια!


Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Νατάσσας Καραθάνου, για το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η Μελίνα Αυγερινού, μαζί με τον Κώστα Στεφανίδη, είναι οι μοναδικοί άνθρωποι του Αρκτούρου που έρχονται σε επαφή με τα νεαρά αρκουδάκια, τα οποία περιθάλπει η οργάνωση, και τα μεγαλώνουν μέχρι να είναι έτοιμα να απελευθερωθούν στη φύση.

«Είναι μοναδική εμπειρία» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η κ. Αυγερινού, περιγράφοντας την επαφή της με τα όμορφα αυτά ζωάκια, τα οποία, τουλάχιστον για τους πρώτους 2-3 μήνες, βλέπουν τους φροντιστές τους ως γονείς!  Άλλωστε, πάγια θέση του Αρκτούρου αποτελεί ότι τα άγρια ζώα δεν πρέπει να ζουν σε καθεστώς αιχμαλωσίας.

Με αυτό ως γνώμονα, υπάρχει πολύμηνο πρόγραμμα ανατροφής και εκπαίδευσης των νεαρών ζώων ώστε να είναι έτοιμα να επιβιώσουν μόνα τους ελεύθερα στη φύση και μέχρι τότε ζουν σε έναν ειδικό χώρο επανένταξης, ένα περιφραγμένο φυσικό δάσος έκτασης 10 στρεμμάτων.