Tzitzikostas_Kammenos_20140909_01.JPG
Συνάντηση με τον Πρόεδρο του κόμματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Πάνο Καμμένο, είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, στο γραφείο του στην έδρα της ΠΚΜ, στο πλαίσιο της επίσκεψης του Προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. στην 79η ΔΕΘ.

 

Στην επίσκεψή του, ο κ. Καμμένος συνοδευόταν από τους βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ. Γαβριήλ Αβραμίδη, Κωνσταντίνο Δαμαβολίτη και Σταυρούλα Ξουλίδου, καθώς και τον εκπρόσωπο Τύπου των ΑΝ.ΕΛ. Τέρενς Κουίκ,

Στην ατζέντα της συζήτησης τέθηκαν θέματα της Κεντρικής Μακεδονίας (μεταφορά μαθητών, έργα ΕΣΠΑ και σχεδιασμός νέου ΣΕΣ 2014-2020, έργα αναστήλωσης στο Άγιο Όρος, ανασκαφές στην Αμφίπολη, βελτίωση υποδομών), με πρωτεύον ζήτημα αυτό της ανεργίας που πλήττει την περιοχή. Κυρίως, όμως, οι διορθώσεις που πρέπει να γίνουν στον Καλλικράτη, προκειμένουοι Περιφέρειες, να αποκτήσουν τον αναπτυξιακό ρόλο για τον οποίο έχουν σχεδιαστεί.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του κόμματος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Πάνος Καμμένος υποστήριξε ότι «η εκλογή Τζιτζικώστα δείχνει ότι πλέον οι πολίτες δίνουν τα χρίσματα κι όχι τα κόμματα και ότι η τοπική αυτοδιοίκηση θα πρέπει να λειτουργεί ανεξάρτητη και να λειτουργεί κατόπιν της λαϊκής εντολής, σε συνεργασία με τους τεχνοκράτες και την κεντρική εξουσία, αλλά ταυτόχρονα αυτόνομη, προκειμένου να μπορεί να φέρει αποτελέσματα στην πολιτική».

Σχετικά με το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών, ο κ. Καμμένος εξέφρασε τη στήριξή του προς την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, τονίζοντας ότι «θα βοηθήσουμε όσο μπορούμε από την πλευρά μας ως αντιπολίτευση για να δοθεί η λύση που ζητά η Περιφέρεια».

kammenos_pkm_20140909_01.JPG

Στην… κουβέντα η Αμφίπολη

Αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψή του στο Άγιο Όρος και την ενημέρωσή του από τον Περιφερειάρχη Απόστολο Τζιτζικώστα για τις ανασκαφές στην Αμφίπολη, ο Πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Πάνος Καμμένος εξέφρασε την ικανοποίησή του, διότι «πλέον είναι φανερό ότι η Κεντρική Μακεδονία μετατρέπεται σε ένα τεράστιο πολιτισμικό πάρκο, που ενώνει την Ορθοδοξία και την Αρχαία Ελλάδα. Αν όλα πάνε καλά –και όπως φαίνεται πάνε καλά, η ροή τουριστών τα επόμενα χρόνια θα αλλάξει την προοπτική της Κεντρικής Μακεδονίας. Θεωρώ ότι τις επόμενες μέρες όλος ο Ελληνισμός, αλλά και η παγκόσμια κοινή γνώμη, περιμένουν τα αποτελέσματα των αρχαιολόγων, τους οποίους θα αφήσουμε να κάνουν τη δουλειά τους. Ελπίζω ότι τα αποτελέσματα θα είναι τέτοια, ώστε να μπορέσουμε να προσελκύσουμε στην Κεντρική Μακεδονία τουρίστες από όλο τον κόσμο και να ενοποιήσουμε ουσιαστικά τους αρχαιολογικούς χώρους της περιοχής, από τη Βεργίνα και την Πέλλα, τη Νάουσα, τη Σχολή του Αριστοτέλη».

Επίσης, έκανε λόγο για τα ζητήματα ασφάλειας που αντιμετωπίζουν περιοχές στην Κεντρική Μακεδονία, όπως αυτή του Λαγκαδά, λόγω της συρρίκνωσης των αστυνομικών τμημάτων. «Είναι τεράστιο το ζήτημα της ασφάλειας. Ενημέρωσα τον Περιφερειάρχη ότι εμείς ως ΑΝ.ΕΛ. θα επισκεφθούμε τον κ. Κικίλια και θα του ζητήσουμε την ενίσχυση των αστυνομικών τμημάτων. Είναι αδύνατον σε περιοχές που απέχουν λίγα χιλιόμετρα από τη Θεσσαλονίκη, οι πολίτες να φοβούνται να βγουν από τα σπίτια τους», τόνισε ο κ. Καμμένος.

Δώρο το… κεφάλι του Μεγάλεξανδρου

Μετά το τέλος της επίσκεψης, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δώρισε στον Πρόεδρο των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» Πάνο Καμμένο ένα αργυρό πρόπλασμα της κεφαλής του Μεγάλου Αλεξάνδρου ως ανάμνηση της επίσκεψής του στην Περιφέρεια.

· Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου μετά το πέρας της επίσκεψης του Προέδρου των ΑΝ.ΕΛ. στην Π.Κ.Μ. σχετικά με την πρόσφατη συνάντηση του κ. Τζιτζικώστα με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον πρώην Πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στα εγκαίνια της 79ης ΔΕΘ, ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας δήλωσε:

«Δεν μπορώ να πιστέψω ότι στη θεσμική σχέση ανάμεσα στον Πρωθυπουργό και έναν Περιφερειάρχη μπορεί να τίθενται ζητήματα προσωπικής πικρίας ή θέματα που αφορούν στο παρελθόν. Σε ό,τι αφορά το δεύτερο σκέλος της ερώτησής σας, θα σας πω ότι πράγματι χάρηκα για τη συνάντηση με τον Κώστα Καραμανλή. Είναι ένας άνθρωπος που εκτιμώ ιδιαίτερα και ένας πολιτικός που θεωρώ ότι αποτελεί κεφάλαιο για τη χώρα και την ευρύτερη κεντροδεξιά. Και, μάλιστα, σε ρόλο όχι τιμητικής αποστρατείας, όπως κάποιοι θα ήθελαν».