Μπροστά με έξι ποσοστιαίες μονάδες βρίσκεται ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, με βάση νέα δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.
Όπως προκύπτει, η εικόνα των πολιτών για τις εξαγγελίες, τόσο του πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά, όσο και του ηγέτη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα, από τη ΔΕΘ είναι αρνητική.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση, που διενεργήθηκε για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 24% με τη ΝΔ να ακολουθεί με 18%. Η Χρυσή Αυγή παραμένει τρίτο κόμμα με 6,5%, ενώ Ποτάμι, ΚΚΕ και Ελιά συγκεντρώνουν 5,5%. Στο όριο του 3% βρίσκονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και εκτός Βουλής η ΔΗΜΑΡ, που συγκεντρώνει 1%. Πάντως, σημαντικό είναι το ποσοστό των αναποφάσιστων, που ανέρχεται στο 21%. 

Παράλληλα, το 54% κρίνει πως «καλύτερη εξέλιξη για τη χώρα» θα ήταν η διάλυση της παρούσας Βουλής, ενώ το 46% απαντά πως ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να εκλεγεί από την παρούσα Βουλή.

Ωστόσο, οι πολίτες δεν πιστεύουν πως υπάρχει ξεκάθαρη λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας, με το 64% να εκτιμά πως η κυβέρνηση «δεν μπορεί να βοηθήσει τη χώρα να βγει από την κρίση», ενώ το 59% κρίνει πως ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί «να κυβερνήσει αποτελεσματικά».

Σε ό,τι αφορά τα όσα ακούστηκαν στο πλαίσιο της ΔΕΘ, το 52% κρίνει πως ο πρωθυπουργός «δεν εξήγγειλε τίποτα καινούργιο και πως η κατάσταση θα χειροτερέψει», ενώ το 53% πιστεύει πως οι προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα «δεν είναι εφαρμόσιμες και ορθώς μελετημένες».