theodorakis_lavrio_idrytiko_synedrio_20140627_01.jpg
Σε πορεία πολιτικού σχηματισμού, που παίρνει τη θέση του στο πολιτικό σκηνικό με συγκεκριμένες θέσεις και προτάσεις, μπήκε από σήμερα το Ποτάμι με το δικό του επίσημο «μανιφέστο».

 

Έπειτα από έναν μαραθώνιο ομιλιών από τα 60 μέλη της Επιτροπής Διαλόγου, ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης κατέθεσε τις 21 θέσεις τού κινήματος, που θα «επουλώσουν τα τραύματα της χώρας» όπως είπε. Ενός «μεγάλου κινήματος του ριζοσπαστικού Κέντρου» και «των αλλαγών».

Ασκώντας κριτική στα κυβερνητικά κόμματα για ανικανότητα και την αριστερά για αμηχανία ο Στ. Θεοδωράκης τόνισε ότι το Ποτάμι είναι φορέας ενός νέου πατριωτισμού» που «δεν εξαντλείται στην επίκληση του ένδοξου παρελθόντος και δεν έχει σχέση με τον αδιέξοδο και επικίνδυνο εθνικισμό» αλλά «οραματίζεται μια άλλη Ελλάδα παραγωγική και εξωστρεφή, ενταγμένη ισότιμα στην Ευρώπη, χωρίς αμφιθυμίες και ταλαντεύσεις». «Είμαστε» είπε «το τελευταίο γέννημα της κοινωνίας που ήρθε να αμφισβητήσει ένα σύστημα που έμοιαζε παντοδύναμο» αλλά «δεν είναι ανίκητο», ένα «κίνημα που μπορεί να είναι η λ?ση για τις λύσεις, η λύση για τα πρόσωπα».

Σχετικά με την προεδρική εκλογή ανέφερε ότι «με τη στάση τους, τα κόμματα εξευτελίζουν το ανώτατο αξίωμα της πολιτείας» επισημαίνοντας ότι το Ποτάμι θα προτείνει «τους άξιους, έξω από τις παρασκηνιακές συμφωνίες και τα παζάρια του παλαιοκομματισμού».