nixta_pyrgos.jpg
Υπογειοποιείται το δίκτυο της ΔΕΗ σε δρόμους γύρω από το Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο της Θεσσαλονίκης.

 

Η σχετική σύμβαση υπογράφηκε σήμερα, Τρίτη 23 Σεπτεμβρίου 2014, από τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Περιβάλλοντος και Καθαριότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Αθανάσιο Παππά και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρίας.

Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται στα 86.770,60 € (χωρίς Φ.Π.Α.), ποσό που εντάσσεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης για το 2014. Το έργο θα ολοκληρωθεί σε πέντε μήνες και προβλέπει την ολοκλήρωση της κατασκευής νέων δικτύων υποδομής ηλεκτροφωτισμού, την τοποθέτηση καλωδιώσεων και την εγκατάσταση νέων χαλύβδινων ιστών ύψους 3 και 4 μέτρων αντίστοιχα, με την ενσωμάτωση φωτιστικών νέας τεχνολογίας, τύπου LED, υψηλής απόδοσης και χαμηλής κατανάλωσης.

Νέοι ιστοί φωτισμού θα τοποθετηθούν στις οδούς Νικολαΐδη, Σπετσών, Καπετάν Βαγγέλη και Καπετάν Μητρούση και στις δύο πλευρές του δρόμου, Ναταλίας Μελά και Αλέας στις υπάρχουσες θέσεις φωτισμού.

Έργα ηλεκτροφωτισμού θα πραγματοποιοηθούν, ακόμη, σε περιοχές της 2ης, 3ης, 4ης και 5ης Δημοτικής Κοινότητας. Η συνολική δαπάνη του έργου ανέρχεται στα 81.650,74 € (χωρίς Φ.Π.Α.) και εντάσσεται στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Θεσσαλονίκης για το2014. Το έργο θα ολοκληρωθεί επίσης σε πέντε μήνες.

Στη 2η δημοτική κοιότητα τα έργα θα γίνουν στην οδό Ασημάκη Φωτήλα, στην 3η δημοτική κοινότητα στις οδούς Δεινάρχου, Κιθαιρώνα, Εσπερίδων, Προφήτη Ηλία και Περσεφόνης, στην 4η δημοτική κοινότητα στις οδούς Αγίου Δημητρίου, Πεισάνδρου και στους πεζοδρόμους Παλιγγενεσίας, Αδάνων και Χίου και στην 5η δημοτική κοινότητα στις οδούς Αγλαΐας Σχινά και Τραπεζούντος.