efimerides_03.jpg
Με μια ματιά τα σημερινά (Σάββατο 20 Σεπτεμβρίου 2014) πρωτοσέλιδα θέματα των  εφημερίδων:

 

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Συλλαλητήρια και μηνύσεις για τα σχολικά δρομολόγια

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, σε... θέσεις μάχης βρίσκονται γονείς και μαθητές, καθώς μία βδομάδα μετά την έναρξη του σχολικού έτους 12.500 μαθητές παραμένουν χωρίς μεταφορά. Μάλιστα, υπάρχουν περιπτώσεις παιδιών που μένουν στα σπίτια τους, καθώς οι γονείς τους είτε δε διαθέτουν ΙΧ είτε εργάζονται πριν από τις 8 το πρωί, σύμφωνα με εκπροσώπους Συλλόγων Γονέων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Γκίκας στις διαταγές της Μέρκελ!

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης, είναι κάθετα αντίθετος με τις δεσμεύσεις Σαμαρά για φοροελαφρύνσεις.

ΕΘΝΟΣ: Πριμ 50.000 ευρώ για επιστροφή στην ύπαιθρο

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα, πρόγραμμα για την ενίσχυση των νέων που θέλουν να επιστρέψουν στην ελληνική ύπαιθρο και να ασχοληθούν με την αγροτική παραγωγή και την κτηνοτροφία θέτει σε εφαρμογή η κυβέρνηση.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: Κόντρα δανειστών «δεμένη» η Ελλάδα

Σύμφωνα με την εφημερίδα, υπό διαπραγμάτευση έθεσε την επόμενη μέρα του Mνημονίου ο υπουργός Οικονομικών, δηλώνοντας ότι «όλα είναι ανοιχτά». O κ. Χαρδούβελης ξεκαθάρισε ότι «οι Ευρωπαίοι νιώθουν «ενοχλημένοι», έχοντας το ΔΝΤ να δανείζει, ενώ αυτοί μένουν απ' έξω». Παράλληλα, λίγες ημέρες πριν από τη συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ, επαναβεβαίωσε ότι η ελληνική κυβέρνηση παραμένει ασφυκτικά δεμένη στο βερολινέζικο άρμα, ξεκαθαρίζοντας ότι το κούρεμα του ελληνικού χρέους που ζητά το ΔΝΤ δεν αποτελεί κυβερνητική επιλογή.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Κοντά είναι ο ερχομός του Αντίχριστου!

Στο γνωστό στιλ της κινείται η εφημερίδα. Παρουσιάζει τον Κώδικα της Ι.Μ. Σταυροβουνίου, που βρέθηκε σε μοναστήρι στην Κύπρο.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πόσο μειώνονται οι κρατήσεις για μισθωτούς και συνταξιούχους

Χρηστικό θέμα από την εφημερίδα, που παρουσιάζει πίνακες και παραδείγματα, μετά τη μείωση της εισφοράς αλληλεγγύης.

ΕΣΤΙΑ: Σταθεροί θεσμοί ισχυρή οικονομία

Άρθρο της εφημερίδας, για το πώς η οικονομία σταθεροποιείται όταν κάποιος δεν παίζει με τους θεσμούς, όπως αυτός της Προεδρίας της Δημοκρατίας.

Η ΑΥΓΗ: Εκτίναξη 100% χρεών προς εφορία

Στα ληξιπρόθεσμα αναφέρεται η εφημερίδα, τα οποία αυξήθηκαν, για άλλη μία φορά, από την αδυναμία των φορολογούμενων να ανταποκριθούν.

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Βρόμικος πόλεμος-Σε πανικό το Μέγαρο Μαξίμου, κινδυνολογεί, απειλεί και εκβιάζει

Σύμφωνα με την εφημερίδα, στριμωγμένη στη γωνία βρίσκεται η κυβέρνηση, που προσπαθεί να τρομοκρατήσει τους ψηφοφόρους και να εμποδίσει τις πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ με «βρόμικα», παρασκηνιακά μέσα.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ετήσιοι πειραματισμοί στο Λύκειο

Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο υπουργός Παιδείας, Ανδρέας Λοβέρδος “αιφνιδιάζει γονείς και μαθητές, προσθέτοντας κι αυτός μια εκπαιδευτική μεταρρύθμιση στο ενεργητικό του”.

Ο ΛΟΓΟΣ: Ρεκόρ στα «φέσια»

Η εφημερίδα αναφέρεται στο θέμα των ληξιπρόθεσμων προς την εφορία.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Υποπλοίαρχος μας έπνιξε στο αλκοόλ

Η εφημερίδα προτάσσει τη σύλληψη 49χρονου αξιωματικού του Πολεμικού Ναυτικού, ο οποίος συμμετείχε σε λαθρεμπόριο ποτών από τη Βουλγαρία.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: «Κλείνει» η Βουλή «ανοίγει» το Σύνταγμα

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μεταφέρεται η… Βουλή, κάτι που θα κοστίσει 500 εκατομμύρια ευρώ.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: «Χαλάρωση ή… έρχεται ο Τσίπρας»- Τελεσίγραφο Σαμαρά στη Μέρκελ

Η εφημερίδα αναφέρεται στην επικείμενη συνάντηση του πρωθυπουργού με τη Γερμανίδα καγκελάριο και το περιεχόμενό της.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Όλοι σήμερα στο Φεστιβάλ και την κεντρική συγκέντρωση

Η εφημερίδα – όργανο της Κ.Ε. του ΚΚΕ, καλεί σε συμμετοχή στο Φεστιβάλ της ΚΝΕ, το οποίο, κατά κοινή ομολογία, γνώρισε… μεγάλες πιένες σε όλες τις πόλεις που διοργανώθηκε.

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ: Άγρια παρτίδα πολιτικού πόκερ και στο βάθος εκλογές το Νοέμβριο

Η εφημερίδα παρουσιάζει ρεπορτάζ από το τι κρύβει η πρόταση του Ευάγ. Βενιζέλου για κατάργηση του μπόνους των 50 βουλευτών στο πρώτο κόμμα και οι συναντήσεις με τους ξένους ηγέτες.

ΤΑ ΝΕΑ: Φορολογική αμνηστία για όλους

Σχέδιο επαναπατρισμού κεφαλαίων με εφάπαξ φόρο 15%, ή 7,5% αν επενδυθούν, μελετά η κυβέρνηση, όπως αναφέρει η εφημερίδα. Προσθέτει πως παραμένει αγκάθι η τρόικα.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Πώς να βελτιώσετε την ερωτική σας ζωή

Η εφημερίδα μας δίνει συμβουλές επισημαίνοντας πως μπορεί να φταίει ακόμη και το ότι αφήνουμε το κινητό στην κρεβατοκάμαρα…

ESPRESSO: Μόδα θανάτου

Σύμφωνα με την εφημερίδα έρχεται και στην Ελλάδα η νέα μόδα, που στέλνει νέους με βαριά εγκαύματα στα νοσοκομεία, αφού τους καλεί να… αυτοπυρποληθούν!

Karfitsa: Οι παροχές και οι αριθμοί δε βγαίνουν

Μια βδομάδα μετά, η εφημερίδα ασχολείται με τις εξαγγελίες Τσίπρα στη ΔΕΘ και επικαλείται δηλώσεις λογιστών και φοροτεχνικών για το αν “βγαίνει” ή όχι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ.

KONTRA NEWS: Δεν δίνουν τίποτε στον Σαμαρά γιατί δεν τον χρειάζονται άλλο

Η εφημερίδα υποστηρίζει πως ο πρωθυπουργός θα γυρίσει με άδεια χέρια από τη συνάντηση με την Μέρκελ την Τρίτη, γιατί οι δανειστές “τα κρατάνε όλα για να τα δώσουν στον Τσίπρα και να τον καλοπιάσουν”.

PRESS TIME: «Μας εκβιάζουν και μας απειλούν ακόμα και πολιτικοί»-

“Βόμβα από τον αντιπρόεδρο των εφοριακών υπαλλήλων”, Τρύφωνα Αλεξιάδη, επικαλείται η εφημερίδα. Κάνει λόγο για εκβιασμούς άνωθεν.

Star Press: Τελεσίγραφο: Ή με αυτόν ή με εμένα

Η εφημερίδα αναφέρεται στη διαμάχη Ελένης Μενεγάκη – Λάτσιου και στις σχέσεις τους με τους πρώην οικογενειακούς φίλους.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Ανάσα» στους οφειλέτες

Η ΑΞΙΑ: «Η διαπραγμάτευση ξεκίνησε… Το χρέος, οι φοροελαφρύνσεις και η συνάντηση Σαμαρά-Μέρκελ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Έκρηξη» ληξιπρόθεσμων χρεών κατά 1,42 δισ. ευρώ

ΚΕΦΑΛΑΙΟ: Πώς θα μοιραστεί το «ζεστό» χρήμα της ΕΚΤ