nigeria-church-collapse-20140914_01Τουλάχιστον 44 άνθρωποι σκοτώθηκαν, όταν εκκλησία διάσημου Νιγηριανού ιεροκήρυκα κατέρρευσε, στο Λάγος.

 

Σύμφωνα με αξιωματούχο των σωστικών συνεργείων, διασώθηκαν 130 μέσα από τα ερείπια, της Συναγωγής της Εκκλησίας Όλων των Εθνών. Πρόσθεσε ότι δεν αποκλείεται ο αριθμός των επιζώντων να αυξηθεί, αφού φαίνεται πως είναι πολλοί αυτοί που έχουν εγκλωβιστεί στα συντρίμμια.

Η εκκλησία ανήκει στον Ευαγγελιστή Ιερέα (από αυτούς που έχουν τηλεοπτικό σόου) Τ. Μπ. Τζόσουα. Όπως έγινε γνωστό, κατέρρευσε καθώς γίνονταν εργασίες για την προσθήκη άλλων τριών ορόφων.

Οι οπαδοί του Ιεροκήρυκα υποστηρίζουν ότι υπήρξε χαρακτηριστική καθυστέρηση των σωστικών συνεργείων και, μάλιστα, όταν έφθασαν εκεί οι διασώστες κάποιοι κινήθηκαν εναντίον τους, φανερά οργισμένοι.

Επίσης, δημοσιογράφοι που κάλυπταν το γεγονός έπεσαν θύματα επιθέσεων από εξοργισμένα μέλη της Εκκλησίας. Οι πιστοί έσπασαν μία κάμερα.

Από την πλευρά του, ο Τζόσουα, μιλώντας σε εφημερίδα της Νιγηρίας, είπε πως είναι πολλοί οι υπεύθυνοι για την κατάρρευση και πρόσθεσε πως γίνονταν… χαμηλές πτήσεις από ένα αεροσκάφος, που έκανε κύκλους πάνω από το κτίριο.

Στην σελίδα της Εκκλησίας, στο Facebook, γίνεται λόγος για σαμποτάζ, αλλά παρατίθεται πως γίνονταν εργασίες για την προσθήκη δύο ορόφων. Υπογραμμίζεται, ακόμη, ότι θα γίνει έρευνα γα το περιστατικό.

Στην ιστοσελίδα της Εκκλησίας, υπογραμμίζεται ιδιαίτερα ότι είναι χιλιάδες αυτοί που σπεύδουν, κάθε Κυριακή, στην Εκκλησία για να ακούσουν τον Τζόσουα, παρά το ότι οι λειτουργίες του μεταδίδονται απο το τηλεοπτικό κανάλι της Εκκλησίας Όλων των Εθνών.