7.jpg
Σε 16 περιοχές της Θεσσαλονίκης άρχισε να εφαρμόζεται ήδη η λειτουργία της υπηρεσίας για την ελεύθερη πρόσβαση στο Διαδίκτυο(Wi-Fi hotspots).

 

Οι συνδέσεις υλοποιούνται σταδιακά και οι εργασίες προβλέπεται να ολοκληρωθούν μέχρι της 31 Αυγούστου 2014. Ήδη η υπηρεσία δωρεάν wi-fi παρέχεται στις παρακάτω περιοχές:

1. Πλατεία Αριστοτέλους

2. ΧΑΝΘ

3. Είσοδος ΔΕΘ (κάτω)

4. Λευκός Πύργος

5. Πάρκο Νέας Ελβετίας

6. Πλατεία Μηνά Πατρικίου

7. Πάρκο Κρήτης

8. Γήπεδο ΑΡΗ (οδός Αλκμήνης)

9. Πάρκο Παπαναστασίου

10. Πλατεία Ρομφέη Β'

11. Τούμπα (Κολυμβητήριο-Κέντρο πολιτισμού)

12. Πλατεία Αίνου

13. Πλατεία Π. Συνδίκα

14. Αρχ. Μουσείο(Ν. Γερμανού)

15. Πλατεία Καούδη

16. Πάρκο Ανθοκομικής

Tο έργο υλοποιείται από τις εταιρείες HCN και Hellas Online, οι οποίες δραστηριοποιούνται στον συγκεκριμένο χώρο και προσφέρουν δωρεάν την εγκατάσταση, τη λειτουργία και τη συντήρηση του δικτύου, ύστερα από αποδοχή της σχετικής δωρεάς από το δήμο Θεσσαλονίκης και σε πρώτη φάση θα παρέχεται σε περισσότερα από 20 κεντρικά σημεία, σε διάφορες περιοχές της πόλης, μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών, Επιχειρηματικότητας και Απασχόλησης Χασδάι Καπόν δήλωσε ότι  «η δημιουργία ζωνών ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο θα συμβάλλει στην ανάπτυξη, προώθηση και αξιοποίηση προηγμένων τεχνολογιών πληροφορικής και πληροφόρησης και θα αποφέρει πολλαπλά οφέλη τόσο στους πολίτες όσο και στην τοπική οικονομία, καθώς πλέον με απλά βήματα, ακόμη και τα άτομα που δεν είναι εξοικειωμένα με την τεχνολογία θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης στο διαδίκτυο».