Τι θα διαβάσουμε σήμερα στις εφημερίδες (Τετάρτη 20 Αυγούστου 2014).


ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "<<Στον αέρα>> η μεταφορά 5500 μαθητών".

Σύμφωνα με την εφημερίδα οι κάτοχοι λεωφορείων ζητούν την εξόφληση των οφειλομένων της περιόδου 2013-2014, δηλώνοντας ότι δεν θα συμμετάσχουν στον σημερινό πρόχειρο διαγωνισμό, που προκήρυξε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για τα μαθητικά δρομολόγια της νέας σχολικής χρονιάς.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Προσβολή στον Ελληνισμό"

Η εφημερίδα γράφει ότι "θύελλα αντιδράσεων από τη μη αναγνώριση της γενοκτονίας, για να μη στενοχωρηθεί η Τουρκία. Η επιστολή-καταπέλτης 38 βουλευτών της Ν.Δ. στον πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά κλονίζει την κυβέρνηση, που υπόσχεται τώρα διορθώσεις".

ΕΘΝΟΣ: "Η φοροτρέλα σε νέα (θερινά) επεισόδια"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέο φορολογικό «κρεσέντο» που φθάνει μέχρι τις δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και περιουσιακών στοιχείων ακόμη και για μη απόδοση ΦΠΑ 3.000 ευρώ, καθώς και για ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο ύψους 10.000 ευρώ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "«Θα ξεπαγιάσετε και θα πεινάσετε προσκυνώντας τους Εβραιομασόνους της ΕΕ"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι Ρώσοι «καρφώνουν» τους «Ελληνες» προδότες πολιτικούς, που εξαιτίας τους απειλείται με διαμελισμό η Ελλάδα!!!".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στο «ψυγείο» 30.000 εφάπαξ σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα"

Η εφημερίδα γράφει "έμφραγμα στη χορήγηση του εφάπαξ δημιουργεί η νέα λίστα αναμονής που δημιουργείται στα Ταμεία Πρόνοιας από 30.000 και πλέον αιτήσεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Πάνε κι έρχονται με άδεια χέρια"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με βαλίτσες γεμάτες από... «εγκάρδιο κλίμα» και χωρίς κάτι άμεσα χειροπιαστό για τις υποσχόμενες, από το Μαξίμου, φοροελαφρύνσεις επιστρέφει ο Νίκος Δένδιας στην Αθήνα, μετά τη συνάντησή του στο Βερολίνο με τον Bόλφγκανγκ Σόιμπλε. Μετέωρο το «μεταμνημονιακό σχέδιο» του Μαξίμου εν όψει της παρουσίας του πρωθυπουργού στις 6 Σεπτεμβρίου στη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης".

ESPRESSO: "ΚΥΝΗΓΙ θησαυρού ΣΤΟ ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΟΔΥΣΣΕΑ.

ΕΣΤΙΑ: "Ολος ο ΕΝΦΙΑ είναι λάθος"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "θεμελιώδης αρχή της φορολογίας είναι να γνωρίζη το κράτος τί φορολογεί και βεβαίως πόσο το φορολογεί. Στην περίπτωση του Ενιαίου Φόρου Ιδιοκτησίας Ακινήτων (ΕΝΦΙΑ), τίποτε από αυτά δεν ισχύει".

Η ΑΥΓΗ: "Μακριά από τον πόλεμο των κυρώσεων!"

Η εφημερίδα σημειώνει "ο οικονομικός πόλεμος με τη Ρωσία δεν είναι η λύση στην κρίση της Ουκρανίας. Αντιθέτως έχει δραματικές επιπτώσεις για την Ε.Ε., τον ευρωπαϊκό Νότο και ιδιαίτερα για την Ελλάδα. Εστω και εκ των υστέρων, η Ελλάδα να διαχωρίσει τη θέση της από την αδιέξοδο λογική των κυρώσεων, τόνισε ο Αλ. Τσίπρας".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Το πειραματόζωο ψυχορραγεί"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "σαν χάρτινος πύργος γκρεμίζονται τα επιχειρήματα της συγκυβέρνησης από τα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα. Η ανασφάλιστη εργασία, το ελαστικό ωράριο και οι καθυστερήσεις μισθών είναι καθεστώς. Το οικονομικό πρακτορείο Bloomberg διαπιστώνει ότι η πολυθρύλητη ανάκαμψη απομακρύνεται διαρκώς, ενώ ακόμη και Γερμανοί οικονομολόγοι υποστηρίζουν ότι η πολιτική που επιβλήθηκε από την Αν. Μέρκελ «δεν αλλάζει τίποτε στην υπερχρέωση της Ελλάδας»".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Πρόβα διαπραγμάτευσης με τρόικα"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "χαρακτηριστικά πρόβας τζενεράλε της επικείμενης διαπραγμάτευσης της Αθήνας με την τρόικα είχε η επίσκεψη του υπουργού Ανάπτυξης Νίκου Δένδια στο Βερολίνο. Ο κ. Δένδιας, στη συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών κ. Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, έθεσε το θέμα των φοροελαφρύνσεων στις οποίες θέλει να προχωρήσει η κυβέρνηση. Επίσης, επιχείρησε να βολιδοσκοπήσει τη γερμανική πλευρά σε ό,τι αφορά τη στάση της στη διευθέτηση του χρέους και στο ενδεχόμενο ύπαρξης χρηματοδοτικού κενού".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Ο δήμος πληρώνει ακόμη τον Σαξώνη!"

Η εφημερίδα αναφέρεται στον δήμο Θεσσαλονίκης που υποχρεώνεται να καταβάλει μέρος του μισθού του στον Π. Σαξώνη, ακόμη και μετά την έκδοση της απόφασης του εφετείου, που καταδικάζει τον επίορκο υπάλληλο σε ποινή κάθειρξης 20 ετών και 6 μηνών για την πολύκροτη υπόθεση της υπεξαίρεσης των 17.9 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο ΛΟΓΟΣ: "1 στους 2 αμείβεται με 730 ευρώ"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "με λιγότερα από 730 ευρώ το μήνα αμείβεται σχεδόν ένας στους δύο μισθωτούς, ενώ ένας στους τρεις αμείβεται χαμηλότερα από τις προβλεπόμενες αποδοχές του ανειδίκευτου εργάτη, προκύπτει από τα στοιχεία που δήλωσαν οι εργοδότες στο ΙΚΑ για τον περασμένο Δεκέμβριο, με τις Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Οι ροδακινοπαραγωγοί να αντιπαλέψουν την πολιτική του ευρωμονόδρομου"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "«πενταροδεκάρες» από την ΕΕ για την αποζημίωση των ροδακινοπαραγωγών. Θα διατεθούν έως 30 εκατομμύρια ευρώ, όταν μόνο για τους Ελληνες απαιτούνται 40 εκατομμύρια ευρώ. Η ελληνική κυβέρνηση καλλιεργεί αυταπάτες ότι θα αποζημιωθούν".

ΤΑ ΝΕΑ: "Πλαφόν δαπανών ανά νομό για εξετάσεις"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τον νέο χάρτη της υγείας, βάσει του οποίου θα αποζημιώνονται σε όλη τη χώρα οι εργαστηριακές και απεικονιστικές εξετάσεις, καθορίζει απόφαση του υπουργείου Υγείας. Με στόχο τον περιορισμό των δαπανών και της ανεξέλεγκτης έκδοσης παραπεμπτικών για εξετάσεις προβλέπεται πλαφόν ανά νομό σύμφωνα με πληθυσμιακά κριτήρια".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Η υπερβολική άσκηση βλάπτει την υγεία μας".

Kontranews: "Η Μέρκελ καταστρέφει την Ελλάδα και βυθίζει την Ευρώπη στο χάος"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "κόλαφο για την καταστροφική πολιτική που ακολουθεί η Ανγκελα Μέρκελ, αποτελεί το αποκαλυπτικό άρθρο του γερμανικού περιοδικού Spiegel, το οποίο κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και προειδοποιεί ότι η Ευρώπη θα βυθιστεί στο χάος, ενώ Ελλάδα, Πορτογαλία και άλλες χώρες του νότου καταστρέφονται από το δυσβάστακτο χρέος".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Επιδότηση δανείων με κονδύλια του ΕΣΠΑ"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τη στήριξη της Γερμανίας στο αίτημα της ελληνικής πλευράς να μπορούν να χρησιμοποιηθούν κονδύλια του ΕΣΠΑ για την αναχρηματοδότηση των υφιστάμενων επιχειρηματικών δανείων, ζήτησε και έλαβε ο υπουργός Ανάπτυξης Ν. Δένδιας".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Η φοροδιαφυγή «παγώνει» λογαριασμούς και ακίνητα"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "σκληραίνει τη στάση της απέναντι στους φοροφυγάδες η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων, εν όψει και της νέας αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα, αλλά και των διαπραγματεύσεων που θα αρχίσουν προκειμένου να προχωρήσει η θέσπιση φοροελαφρύνσεων ειδικά στις ασθενέστερες οικονομικά ομάδες".