Επισκόπηση του τύπου σήμερα (Τετάρτη 13 Αυγούστου 2014).

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Εξαιρετικά σημαντικό εύρημα".

Αναφέρεται η εφημερίδα στην επίσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά στην Αμφίπολη, όπου δήλωσε ότι "η γη της Μακεδονίας μας εξακολουθεί να μας συγκινεί και να μας εκπλήσσει αποκαλύπτοντας από τα σπλάχνα της μοναδικούς θησαυρούς".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Νέο καψώνι για τον ΕΝΦΙΑ"

Η εφημερίδα γράφει ότι "ούτε καταβάλλει επιστροφές φόρων ούτε δίνει ηλεκτρονικά φορολογική ενημερότητα στους πολίτες το υπ. Οικονομικών, αφού ο ΕΝΦΙΑ θεωρείται βεβαιωμένος φόρος, και όσοι θέλουν να την πάρουν πρέπει να πάνε στις ΔΟΥ, οι οποίες δεν έχουν λάβει ακόμη σχετική εγκύκλιο!".

ΕΘΝΟΣ: "Μεταθέσεις εξπρές στους δήμους"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε υποχρεωτικές μετακινήσεις δημοτικών υπαλλήλων οδηγείται η κυβέρνηση. Αιτίες η έλλειψη συνεργασίας μεταξύ των δήμων, η απροθυμία των απερχόμενων Αρχών να υπογράψουν μετακινήσεις και το συνδικαλιστικό μπλόκο στην εθελοντική κινητικότητα".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: "Οι τζιχαντιστές «επαληθεύουν» τον Αγιο Παΐσιο για τον Μεγάλο Πόλεμο!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η Τουρκία «έκοψε» τα νερά του Ευφράτη από το φράγμα «Ατατούρκ» και ως αντίποινα οι ορδές των ισλαμιστών απειλούν να καταλάβουν την Κωνσταντινούπολη. Ο Θεόπνευστος Αγιορείτης έλεγε: «Οταν ακούσετε ότι τα νερά του Ευφράτη τα κόβουν από ψηλά οι Τούρκοι με φράγματα, τότε να ξέρετε ότι ήδη έχουμε μπει στην ετοιμασία του μεγάλου πολέμου»".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Στον αέρα η ρύθμιση 100.000 στεγαστικών δανείων ΟΕΚ"

Η εφημερίδα γράφει ότι "για αρχές Σεπτεμβρίου μεταθέτει την κατάθεση της τροπολογίας το υπ. Εργασίας. Πρόβλεψη για επιμήκυνση του χρόνου εξόφλησης με μικρότερες δόσεις".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: "Τρέμει η Γερμανία παγώνει η Ευρώπη"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "οι συνεχείς γεωπολιτικές εντάσεις , με κορύφωση τον εμπορικό πόλεμο Ε.Ε. - Ρωσίας, πλήττουν τις γερμανικές εξαγωγές κι αναμένεται να παγώσουν την ασθενική ευρωπαϊκή ανάκαμψη".

ESPRESSO : "CAPTAIN my captain ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ"

Η εφημερίδα αναφέρεται στην αυτοκτονία του Ρόμπιν Ουίλιαμς που πάγωσε το Χόλιγουντ.

ΕΣΤΙΑ: "Το καλύτερο οικόπεδο της Ευρώπης!"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στα πλαίσια του δημοσίου διαλόγου που έχει προκαλέσει ο ΕΝΦΙΑ (Ενιαίος Φόρος Ιδιοκτησίας Ακινήτων) η «Εστία» προσπαθεί να αναδείξη όλες τις πτυχές του θέματος της φορολογίας ακινήτων".

Η ΑΥΓΗ: "Φοροκαύσωνας!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η κοροϊδία με τον ΕΝΦΙΑ έχει εξαγριώσει τους πολίτες, με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η επικοινωνιακή τακτική της κυβέρνησης για «λιγότερους φόρους».Τώρα ο υπουργός Οικονομικών τρέχει και δεν φτάνει να βρει λύση για συμψηφισμό χρεών και ΕΝΦΙΑ".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "«Πόρτα» στους παιδικούς σταθμούς"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "μακριά από την κοινωνία αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι βρίσκεται η κυβέρνηση, η οποία πανηγυρίζει για τα επιπλέον κονδύλια που θα δοθούν στο πρόγραμμα φιλοξενίας σε βρεφονηπιακούς σταθμούς, παραβλέποντας ότι η οικονομική κρίση οδήγησε στη ραγδαία αύξηση των αιτήσεων".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ο τουρισμός σπάει όλα τα ρεκόρ"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "υπερκαλύφθηκε ο στόχος για 19 εκατ. ξένους τουρίστες φέτος, καθώς στο επτάμηνο έχουν ήδη καταγραφεί επιπλέον 1,15 εκατ. αεροπορικές αφίξεις σε σχέση με πέρυσι, ενώ μαζί με τους επισκέπτες της κρουαζιέρας οι συνολικοί τουρίστες φέτος ξεπερνούν τα 21 εκατ.".

Kontranews: "Απαλλοτρίωση της ιδιοκτησίας είναι το σχέδιο της τρόικας"

Η εφημερίδα γράφει "στρατηγικούς σχεδιασμούς της τρόικας και των ξένων τοκογλύφων εξυπηρετεί αποκλειστικά η υπερφορολόγηση των ακινήτων. Πρόκειται για το λεγόμενο «δόγμα της αποθησαύρισης», που προβλέπει απαξίωση μέσω αβάστακτης φορολόγησης των ακινήτων και στη συνέχεια την αρπαγή τους από μεγάλους ξένους ομίλους".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Σπουδαίο εύρημα στην Αμφίπολη".

Γράφει η εφημερίδα για τους αρχαιολόγους τι ψάχνουν και ποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν καθώς επίσης για την μετάβαση του Αντώνη Σαμαρά στον Τύμβο Καστά.

Ο ΛΟΓΟΣ: "Καύσωνας εν όψει"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "βρίσκεται προ των πυλών, ο πρώτος καύσωνας του καλοκαιριού. Από χθες και μέχρι την Παρασκευή η θερμοκρασία θα παρουσιάσει σταδιακή άνοδο, σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο καιρικών φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Επικίνδυνο το μέτρο των φοροεπιδρομών στα σπίτια!"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ένας ακόμη κρίκος στην αλυσίδα της αντιλαϊκής πολιτικής είναι το μέτρο της διενέργειας φορολογικών ελέγχων από το ΣΔΟΕ και το φοροεισπρακτικό μηχανισμό σε σπίτια ελεύθερων επαγγελματιών, καθώς και όσων αμείβονται με το «μπλοκάκι» παροχής υπηρεσιών, οι οποίοι δηλώνουν ως έδρα της επαγγελματικής δραστηριότητάς τους το χώρο της κατοικίας τους".

ΤΑ ΝΕΑ: "Νησιά χωρίς γιατρούς με ξέφραγες παραλίες"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "βουλιάζει η υγειονομική περίθαλψη στα νησιά, εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε γιατρούς, νοσηλευτές και εξοπλισμό. Αποτέλεσμα είναι μόνιμοι κάτοικοι και τουρίστες να βάζουν συχνά το χέρι στην τσέπη απευθυνόμενοι σε ιδιώτες. Σε παγίδες θανάτου μετατρέπονται στο μεταξύ οι παραλίες, λόγω ελλιπών μέτρων ασφαλείας κυρίως όσον αφορά τα θαλάσσια σπορ".

Το ΠΟΝΤΙΚΙ: "Δεν φταις εσύ, η φαντασία του τα φταίει, που νομίζεις πως θα τη βγάλεις καθαρή"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "εξωφρενική φορολόγηση των ακινήτων για χάρη του... δημοσιονομικού κενού. Η (συν)κυβέρνηση είναι γυμνή. Και η υπόθεση του ΕΝΦΙΑ δεν έκανε τίποτε περισσότερο από το να αναδείξει τη γύμνια της".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Ένεση βάζει τέλος στις μεταμοσχεύσεις".

Η εφημερίδα γράφει για μια ανακάλυψη ενός κορυφαίου ιατρικού ιδρύματος στη Βρετανία.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Σήμα Citi στο Χ.Α."

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η έκθεση της Citigroup επέτρεψε τη συνέχεια της ανόδου στο Χρηματιστήριο. Ο τραπεζικός κλάδος ήταν τελικώς αυτός που στήριξε τη χθεσινή άνοδο του Χ.Α. μετά την πρώτη θετική του αντίδραση τη Δευτέρα στις ανακοινώσεις της ΕΚΤ, που αφορούσαν τον ευνοϊκότερο τρόπο που θα διεξαχθούν τα stress tests για τα ευρωπαϊκά πιστωτικά ιδρύματα".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Κορύφωση των κόκκινων δανείων στο 35% το 2014"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "στο επίπεδο του 35% «βλέπουν» τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια οι αναλυτές στο τέλος του έτους, από 32% το 2013, και εκτιμούν ότι αυτό θα είναι το σημείο κορύφωσης και πως η αποκλιμάκωση θα ξεκινήσει στη συνέχεια, με το δείκτη να προσγειώνεται στο 23% το 2018".