Το τελικό πακέτο των διορθώσεων στον ΕΝΦΙΑ συμφωνήθηκε στη σημερινή σύσκεψη του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του αντιπροέδρου της κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου, δήλωσε σε σημερινές ραδιοφωνικές της συνεντεύξεις η
κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη.

Μιλώντας στον «Σκάι» και τον «Real», η κα Βούλτεψη είπε ότι τις επόμενες μέρες θα γίνουν οι απαραίτητες νομοθετικές παρεμβάσεις.

Υπογράμμισε πως η κυβέρνηση τηρεί τις δεσμεύσεις της απόλυτα: Nα εισπράξει το ίδιο συνολικό ποσό από τη φορολογία ακινήτων, όπως και πέρσι (από τον ΕΤΑΚ και τον ΦΑΠ που τώρα ενοποιούνται) διευρύνοντας ταυτόχρονα τη φορολογική βάση.


Επέκρινε δε τον ΣΥΡΙΖΑ για εξαπάτηση, καθώς, όπως είπε, λενε ότι θα καταργήσουν την «αθλιότητα του ΕΝΦΙΑ», αλλά δεν λένε με τι θα τον αντικαταστήσουν. Πρόσθεσε ακόμη πως «κάνουν λόγο για αφορολόγητο στις δώδεκα χιλιάδες και ότι θα υπάρξει ειδική φορολογική μέριμνα για την πρώτη κατοικία, αλλά από κεί και πέρα υπάρχει μεγάλη ασάφεια και επικρατεί το χάος. Στην ουσία λένε ότι τη δεύτερη κατοικία - που οι περισσότεροι Έλληνες έχουν μια δεύτερη κατοικία, ένα εξοχικό ή ένα σπίτι στο χωριό- θα τη φορολογήσουν αναγκαστικά και προφανώς υπέρμετρα για να καλύψουν το κενό από την πρώτη κατοικία».