orfanos_dermetzopoulos_20140808_01«Με την έναρξη της σχολικής χρονιάς, θα έχουν καλυφθεί τα κενά των καθηγητών, σε μεγάλο ποσοστό και εκτιμώ ότι μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου, το θέμα θα έχει κλείσει».

 

Αυτό τόνισε ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Αλέξανδρος  Δερμεντζόπουλος, σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπουργό Μακεδονίας και Θράκης, Γιώργο Ορφανό, σήμερα Παρασκευή 8 Αυγούστου 2014, στη Θεσσαλονίκη.

Επίσης, ο κ. Δερμεντζόπουλος και διαβεβαίωσε πως τα βιβλία είναι ήδη σε όλα τα σχολεία της χώρας.

Το θέμα της μεταφοράς μαθητών

Το μείζον ζήτημα της μεταφοράς μαθητών, όπου εμπλέκεται άμεσα και το Υπουργείο Εσωτερικών, συζητήθηκε στη συνάντηση του κ. Δερμεντζόπουλου με τον Περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστα. Ο κ. Τζιτζικώστας θύμισε ότι η Περιφέρεια κατέθεσε πρόταση για τροπολογία του ισχύοντος νόμου, η οποία θα επιτρέψει να παραταθούν οι τρέχουσες συμβάσεις με τους λεωφορειούχους ως τα τέλη Οκτωβρίου 2014, στην περίπτωση που δεν έχουν ολοκληρωθεί οι σχετικοί διαγωνισμοί μέχρι την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς. «Διαφορετικά, πολύ φοβάμαι ότι θα υπάρξουν προβλήματα», τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων δεσμεύτηκε να μεταφέρει στο Υπουργείο Εσωτερικών το αίτημα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας για τροποποίηση του ισχύοντος νόμου για τη μεταφορά μαθητών.