perifereia_epeisodia_orkomosia_20140827_01

Ένταση επικράτησε πριν την ορκωμοσία των περιφερειακών συμβούλων, στην τελετή που γίνεται στους κήπους της πρώην νομαρχίας Θεσσαλονίκης.

Στους κήπους της πρώην νομαρχίας πραγματοποιούνταν συγκέντρωση διαμαρτυρίας των μελών της Κίνησης Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, καθώς πρόκειται να ορκιστούν τρεις σύμβουλοι εκλεγμένοι με την παράταξη της Χρυσής Αυγής. Με το που εμφανίστηκαν οι τρεις αιρετοί, για να εισέλθουν στο χώρο της τελετής, οι συγκεντρωμένοι κινήθηκαν εναντίον τους κι άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα.

Από την άλλη πλευρά, μέλη της Χρυσής Αυγής, που βρίσκονταν μεταξύ του κόσμου που είχε κληθεί στην τελετή, απάντησαν κι αυτοί με συνθήματα και κινήθηκαν κατά των διαμαρτυρόμενων.

Στη μέση μπήκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, που βρίσκονται στο σημείο και απέτρεψαν τα χειρότερα.

Σε λίγο θα ορκιστούν οι νέοι 78 περιφερειακοί σύμβουλοι, στο νέο συμβούλιο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που είναι και το πιο πολυσυλλεκτικό, αφού σε αυτό εκλέχθηκαν σύμβουλοι από εννέα παρατάξεις. Μάλιστα, οι 32 από αυτούς, εκλέγονται για πρώτη φορά. Τους συμβούλους θα ορκίσει ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης, Άνθιμος.