diasostes_pyrosbestes_synantisi_olympos_20140814_01Πυροσβέστες και εθελοντές διασώστες συναντήθηκαν, σήμερα, στην Κατερίνη και μίλησαν για να συντονίσουν δράσεις διάσωσης στον Όλυμπο.

 

Στη συνάντηση κάλεσε ο Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, Αρχιπύραρχο κ. Χρύσανθος Αθανασόπουλος και συμμετείχαν ο Διοικητής της Π.Υ. Πιερίας, κ. Γιώργος Πολύκαρπος, οι Διοικητές,  Υποδιοικητές, αλλά και οι αξιωματικούς της Π.Υ. Πιερίας και το Πυροσβεστικό Κλιμάκιο Λιτοχώρου, ο πρόεδρος της Κεντρικής Διοίκησης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης, Γιώργος Καλογερόπουλος, ο Διευθυντής Εκπαίδευσης, Ζαφείρης Τρόμπακας και ο αντιπρόεδρος του παραρτήματος Λακωνίας της ΕΟΔ, Γιώργος Καραμπίνης.

Συγκεκριμένα τέθηκε θέμα χρήσης κοινών συχνοτήτων, δεδομένου ότι στη διάρκεια των επιχειρήσεων ορεινής διάσωσης, ειδικά, παρατηρούνται προβλήματα στις τηλεπικοινωνίες λόγω της ιδιαιτερότητας του ορεινού ανάγλυφου. Αφορμή για τη συνάντηση αυτή είναι η αύξηση των ορειβατικών ατυχημάτων που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα στον Όλυμπο, καθώς η επισκεψιμότητα Ελλήνων, αλλά και ξένων ορειβατών, ειδικά κατά τους καλοκαιρινούς μήνες, είναι ιδιαίτερα αυξημένη.