exodos_03.JPG
Αυξημένη είναι η κίνηση σε όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς στη μεγάλη έξοδο του Δεκαπενταύγουστου.

 

Αυξημένη είναι και η κίνηση στις εθνικές οδούς, χωρίς ωστόσο να παρατηρούνται προβλήματα. 

Ειδικά στο δρόμο προς τη Χαλκιδική, υπάρχει κίνηση οχημάτων, όμως, χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Μάλιστα, τα αυτοκίνητα στην Καρδία κινούνται με άνεση και με ταχύτητες άνω των 80-90 χιλιομέτρων την ώρα.

Αύξηση παρατηρείται στην έξοδο των οχημάτων που διέρχονται από τα διόδια των Νέων Μαλγάρων –πάλι χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα. Όπως φαίνεται αρκετοί είναι αυτοί που επιλέγουν τις ακτές της Πιερίας για μια βουτιά.

Αρκετά αυξημένη η κίνηση στο αεροδρόμιο “Μακεδονία” της Θεσσαλονίκης –κυρίως, όμως, από τσάρτερ και τουρίστες κατευθυνόμενους προς τη Χαλκιδική. Ελάχιστοι είναι αυτοί που κατευθύνονται στη Θεσσαλονίκη, ενώ κανονικός θεωρείται ο αριθμός των ντόπιων τουριστών με προορισμούς διάφορα νησιά της χώρας.

Με σχεδόν 100% πληρότητα κινούνται τα τρένα στον άξονα Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Αλεξανδρούπολη, ενώ όπου απαιτείται υπάρχουν ενισχύσεις στις αμαξοστοιχίες.

Επίσης, τα δρομολόγια των υπεραστικών λεωφορείων παρουσιάζουν μεγάλη πληρότητα. Όπου χρειάζεται, τα κατά τόπους ΚΤΕΛ πραγματοποιούν έκτακτα δρομολόγια, για την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού.