dimotiko_symboylio_orkomosia_mathaiopoulos_20140828_01Παρόμοιο σκηνικό, με αυτό που “στήθηκε” στους κήπους της πρώην νομαρχίας χθες, δημιουργήθηκε και σήμερα, πριν περίπου μισή ώρα, στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης…

 

Από τη μία πλευρά, στα θεωρεία της αίθουσας, στήθηκαν οι οπαδοί της Χρυσής Αυγής. Από την άλλη, στα απέναντι θεωρεία, μέλη αντιφασιστικών οργανώσεων.

Με το που εισήλθε, στην αίθουσα, ο επικεφαλής της Ελληνικής Αυγής, Αρτέμης Ματθαιόπουλος, άρχισαν τα συνθήματα και οι ύβρεις εκατέρωθεν. Ιδιαίτερα ικανοποιημένος, πάντως, φαινόταν ο επικεφαλής της παράταξης που εκλέχθηκε με τη στήριξη της Χρυσής Αυγής, ο οποίος πήρε τη θέση μεταξύ των επικεφαλής των παρατάξεων “Κοινωνία Πολιτών”, Αρμόδιο Στεργίου και “Μένουμε Θεσσαλονίκη”, Γιώργου Ρακκά.

Εκεί είχαμε τη… δεύτερη πράξη: Ο κ. Ρακκάς αρνήθηκε να παραμείνει στη θέση δίπλα στον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής και ζήτησε να αλλάξει η θέση του.

Η τελετή του πολιτικού όρκου έγινε χωρίς παρατράγουδα κι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, που εμφανίστηκε με ένα… κίτρινο Αστέρι του Δαυβίδ στο πέτο, όπως αυτό που φορούσαν οι Ναζί στους Εβραίους πριν τους οδηγήσουν στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, ευχαρίστησε και τις δυο πλευρές. Τόνισε πως ο χώρος του δημοτικού συμβουλίου είναι ιερός, για όσους φέρονται κόσμια, όμως, για να ξεσπάσει δεύτερος γύρος συνθημάτων εκατέρωθεν.

Μετά τον πολιτικό όρκο, οι σύμβουλοι της παράταξης “Θεσσαλονίκη Ανοικτή Πόλη” του ΣΥΡΙΖΑ, με επικεφαλής τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, αποχώρησαν σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την παρουσία των δύο εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής κι ακολούθησε ο θρησκευτικός όρκος των συμβούλων.