Σύσκεψη πραγματοποιείται, σε λίγα λεπτά, στο δημαρχείο της Θεσσαλονίκης, για το νέο κανονισμό λειτουργίας του δημοτικού συμβουλίου της Θεσσαλονίκης.

Αντιδράσεις προκάλεσε η πρόσκληση της διοίκησης του δήμου στον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, Αρτέμη Ματθαιόπουλο, να πάρει μέρος στη σύσκεψη αυτή.

«Είναι το λιγότερο πρόκληση το γεγονός ότι στη σημερινή συνάντηση των επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων του Δήμου Θεσσαλονίκης, το γραφείο του κ. Μπουτάρη έχει προσκαλέσει-όχι εκ παραδρομής, όπως πληροφορηθήκαμε, και τον υπόδικο, πρόσφατα αποφυλακισμένο με εγγύηση, Α. Ματθαιόπουλο, γνωστό υβριστή των θυμάτων του Άουσβιτς και υμνητή των ναζιστικών εγκλημάτων», τονίζεται σε ανακοίνωση της παράταξης Θεσσαλονίκη – Ανοικτή Πόλη, που υποστηρίζεται από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Προστίθεται πως «είναι αναγκαία η συγκρότηση ενός πλατιού αντιφασιστικού και αντιναζιστικού μετώπου εντός και εκτός του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης. Κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει, εάν η διοίκηση Μπουτάρη αντιμετωπίζει τους εκπροσώπους του νεοναζιστικού μορφώματος της Χρυσής Αυγής ως ισότιμους συνομιλητές».

Η παράταξη «Θεσσαλονίκη – Ανοικτή Πόλη» καλεί τη διοίκηση του δήμου «να πάρει θέση όχι μόνο στα λόγια αλλά και με τις ανάλογες πράξεις, όπως με τη συμπλήρωση του κανονισμού λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου, ώστε να αντιμετωπιστούν με συντεταγμένο τρόπο οι προκλήσεις των Χρυσαυγιτών δημοτικών συμβούλων» κι απαιτεί «να μην υπάρξει οποιαδήποτε χρονική ή τοπική συνάφεια της ορκωμοσίας των χρυσαυγιτών δημοτικών συμβούλων με εκείνη των συμβούλων των παρατάξεων της συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης».