Áóôõíïìéêïß öñïõñïýí ôçí ðåñéï÷Þ ãýñù áðü ôï áóôõíïìéêü ôìÞìá Áãßáò ÐáñáóêåõÞò üðïõ áñãÜ ôï âñÜäõ ôçò 27çò  Ïêôùâñßïõ Ýíïðëïé ðõñïâüëçóáí ìå áõôüìáôï üðëï êáé ôñáõìÜôéóáí 5 áóôõíïìéêïýò, ÁèÞíá 28 Ïêôùâñßïõ 2009.
Στην Πελοπόννησο εστιάζονται οι έρευνες των διωκτικών Αρχών για τους δράστες της ένοπλης ληστείας στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην Παραλία Διστόμου Βοιωτίας.

 

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι ληστές, οι οποίοι είχαν πάρει ως όμηρο τον ταμία του υποκαταστήματος της Εθνικής Τράπεζας, αφού έκαψαν το τζιπ μάρκας Toyota τύπου RAV4 με το οποίο διέφυγαν μετά τη ληστεία, επιβιβάστηκαν σε φουσκωτό σκάφος, κοντά στην Αντίκυρα με το οποίο πέρασαν στο κάτω Λουτρό Ξυλοκάστρου. Εκεί άφησαν ελεύθερο τον όμηρο(κάποιοι μάρτυρες αναφέρουν ότι τον πέταξαν στη θάλασσα κι αυτός αναγκάστηκε να κολυμπήσει 20 λεπτά ώσπου να φθάσει ασφαλής σε ακτή) και διέφυγαν με άγνωστο μέσο.

Από την αστυνομία έχουν στηθεί μπλόκα παντού ενώ συνεχίζονται οι έρευνες και στον Κορινθιακό κόλπο από περιπολικά του Λιμενικού.

Το τζιπ βρέθηκε, καμένο, στην Αντίκυρα, καθώς το πυρπόλησαν οι δράστες, για να καλύψουν τα ίχνη τους. Όπως έγινε γνωστό, είχε κλαπεί το 2012, από την περιοχή της Αττικής.

Η ληστεία σημειώθηκε στις 2 μετά το μεσημέρι στο υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στην παραλία Διστόμου Βοιωτίας. Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τρείς ένοπλοι οι οποίοι είχαν αλλοιωμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους, εισέβαλαν στην τράπεζα λίγο πριν κλείσει, ακινητοποίησαν τους υπαλλήλους και άρπαξαν περίπου 300.000 ευρώ.

Ο τύπος του οχήματος παραπέμπει στον δραπέτη Βασίλη Παλαιοκώστα που προτιμά τέτοιου είδους τζιπ για τις ληστείες που διαπράττει! Με αφορμή το γεγονός ότι οι ληστές ήταν μεταμφιεσμένοι δεδομένη την πεποίθηση των αστυνομικών για τις σχέσεις του «Φαντομά» με άτομα από τον αντιεξουσιαστικό χώρο, ενημερώνεται διαρκώς η Αντιτρομοκρατική για την εξέλιξη των ερευνών.

Πηγές από την Αστυνομία αναφέρουν ότι το modus operandi των δραστών θυμίζει τον τρόπο λειτουργίας της ομάδας του φυλακισμένου Νίκου Μαζιώτη. Διερευνάται επίσης το ενδεχόμενο συνεργασίας της λεγόμενης ομάδας Μαζιώτη με το Βασίλη Παλαιοκώστα.