oasth_leoforeio_1.JPG
Έγινε κι αυτό! Χθες, με Κοινή Υπουργική Απόφαση, έγινε δεκτή η αύξηση στα εισιτήρια του ΟΑΣΘ. Μόνον που… κανείς δεν ανακοινώνει το ύψος των νέων κομίστρων!

 

Μπορεί να φαίνεται απίστευτο, όμως είναι αληθινό. Η ανακοίνωση του υπουργείου κάνει, εντελώς αόριστα, λόγο για διαμόρφωση του κομίστρου «στο μικρότερο δυνατό ύψος που κρίθηκε απολύτως αναγκαίο για την ενίσχυση των εσόδων του ΟΑΣΘ προκειμένου να επιτευχθεί: (α) η εξασφάλιση της βιωσιμότητας του Οργανισμού με αύξηση των ιδίων εσόδων του και (β) η μικρότερη δυνατή επιβάρυνση των φορολογουμένων με τη μείωση της αντισταθμιστικής καταβολής που καταβάλλει το Ελληνικό Δημόσιο». Ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χ. Στεφανίδης, αποφεύγει να πει πού θα διαμορφωθεί το εισιτήριο, απλά διαψεύδει τα σενάρια που κυκλοφόρησαν αρχές Ιουνίου.

Γεγονός είναι ότι πάμε σε αύξηση των εισιτηρίων, από την 1 Οκτωβρίου 2014 (μετά, δηλαδή την… παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ). Κι αν, μεν, η αύξηση αυτή δώσει λύσεις στον ΟΑΣΘ, για να παραγγείλει –επιτέλους- νέα λεωφορεία (οι κάτοικοι της Τριανδρίας υποφέρουν καθημερινά από τις παρεχόμενες υπηρεσίες) και να αυξήσει τα δρομολόγια (που, αυτές τις ημέρες δεν τηρούνται), ή ακόμη και να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις για να έρθουν χρήματα και να πληρωθούν προμηθευτές, οι Θεσσαλονικείς θα ήταν πρόθυμοι να δεχτούν μια τέτοια αύξηση –σε λογικά πλαίσια. Αν, όμως, οι υπηρεσίες που παρέχονται παραμένουν οι ίδιες, κανείς δεν δέχεται να πληρώσει έστω και 0,10 € επιπλέον.

Να θυμίσουμε ότι τα σενάρια που είχαν κυκλοφορήσει ήθελαν το απλό εισιτήριο στο 1 ευρώ, των δύο διαδρομών στο 1,20 € και την καθιέρωση εισιτηρίου τριών διαδρομών στο 1,5 €. Αυξήσεις, όμως, θα έρθουν και στις κάρτες διαδρομών.