graviera_naxou_02.jpg
Ποσότητα οκτώ τόνων, 208 κιλών και 430 γραμμαρίων τυρί – γραβιέρα Νάξου, αντί να φθάσουν στη Ρουμανία, κατέληξαν σε τυροκομική μονάδα της… Θεσσαλονίκης!

 

Ήδη έχουν εντοπιστεί κι έχει σχηματιστεί δικογραφία σε βάρος τους, ο 64χρονος ιδιοκτήτης της τυροκομικής εταιρίας της Θεσσαλονίκης και 44χρονος υπάλληλος του. Η δικογραφία αφορά τα αδικήματα της απάτης και κλοπής κατά συναυτουργία.

Η ιστορία άρχισε στα τέλη Ιουλίου 2014. Το εμπόρευμα φορτώθηκε από τυροκομική μονάδα στην Νάξο με προορισμό ξένη εταιρεία της Ρουμανίας. Η μεταφορά θα πραγματοποιούταν με φορτηγό της Ρουμάνικης εταιρείας και αλλοδαπό οδηγό.

Ενώ, όμως, ο Ρουμάνος οδηγός βρισκόταν στο καράβι, δέχθηκε τηλεφώνημα από άγνωστο άνδρα, ο οποίος του είπε ότι ήταν εκπρόσωπος της ξένης εταιρείας. Του είπε πως το δρομολόγιο αλλάζει κι ότι θα έπρεπε να μεταβεί με το φορτίο στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης Κατερίνης, όπου εκεί αντιπρόσωποι της εταιρείας θα το παραλάμβαναν και θα το μετέφεραν στον νέο προορισμό.

Όταν ο αλλοδαπός οδηγός μετέβη με το φορτηγό στο συμφωνηθέν σημείο, συνάντησε τον 44χρονο, που οδηγούσε άλλο φορτηγό, ο οποίος τον οδήγησε σε εταιρεία ιδιοκτησίας του 64χρονου Έλληνα. Εκεί τον περίμεναν τρεις άγνωστοι άνδρες, οι οποίοι του είπαν ότι είναι υπάλληλοι της Ρουμανικής εταιρείας, ζητώντας του να ξεφορτώσει το εμπόρευμα. Έτσι κι έγινε. Μόνον που τα τυριά Νάξου δεν έφθασαν ποτέ στη Ρουμανία…

Η δικογραφία θα αποσταλεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης, ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για να διαπιστωθεί ποιοι άλλοι εμπλέκονται στην καλοστημένη απάτη.