magganas_01

Το όνομα του Βασίλη Μαγγανά το άκουγα, έφηβος και… λάτρης του στίβου, από τον Βαγγέλη Φουντουκίδη, τον Σισμάνη και (φυσικά) τον Γιάννη Διακογιάννη. Αθλητής μεγάλος, σφυροβόλος, που μας έκανε περήφανους και μόνο με τη συμμετοχή του. Το όνομά του το ξαναδιάβασα σήμερα και εξεπλάγην!

 

Διάβασα για τον Βασίλη Μαγγανά στη σελίδα του γνωστού στιβικού (που είναι χαρά και τιμή μου και μόνον που τον γνώρισα) Νίκου Μουρατίδη, στο Facebook. Τι έκανε ο Β. Μαγγανάς; Ο 60χρονος (γεννημένος στις 7 Μαΐου του 1954) σφυροβόλος αγωνίστηκε, όπως μας ενημέρωσε ο Νίκος Μουρατίδης, στους πρόσφατους Πανελλήνιους Στίβου της 20ής Ιουλίου 2014 στη Σφυροβολία στο ΟΑΚΑ! Κι όχι μόνον έλαβε μέρος, αλλά επέτυχε την εξαιρετική -για την ηλικία του- επίδοση των 50,13 μ. στον πρωϊνό Προκριματικό του αγωνίσματος καταλαμβάνοντας την 13η θέση ! ... Στον Τελικό της Σφυροβολίας "περνούσαν" 12 ρίπτες!

Όπως μας θυμίζει ο Νίκος Μουρατίδης, το ατομικό Ρεκόρ του Βασίλη Μαγγανά είναι 69,70 μ από το ... "μακρινό" 1980 ! ... Δηλαδή πριν... 34 χρόνια !

Ο Νίκος Μουρατίδης, σημειώνει στην ανάρτησή του: “Του ΑΞΙΖΟΥΝ άπειρα ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ γιατί την τελευταία 20ετία ΔΙΑΠΡΕΠΕΙ σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα Στίβου "ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΩΝ" Αθλητών με αμέτρητα Μετάλλια και "δεκάδες" διακρίσεων”!

Η είδηση παίρνει ακόμη μεγαλύτερη σημασία με την απάντηση του Βασίλη Μαγγανά, στην ανάρτηση του Νίκου Μουρατίδη: Υπόσχεται ότι, του χρόνου, όταν θα ΄ναι 61 ετών, θα… περάσει στον τελικό του αγωνίσματος! Του το ευχόμαστε με όλη μας την καρδιά! Για να ξαναζωντανέψουν οι ασπρόμαυρες αναμνήσεις μας, από την εποχή που ο στίβος ήταν για ρομαντικούς και αγωνιστές.