Αποκλιμακώθηκε η ένταση των συγκρούσεων αστυνομίας και έξαλλων διαδηλωτών, που είχαν ξεκινήσει από το προηγούμενο Σάββατο, όταν ο 18χρονος Μάικλ Μπράουν έπεσε νεκρός από τα πυρά λευκού αστυνομικού.>>>
Πιο ήρεμη σε σχέση με τις προηγούμενες ημέρες ήταν η κατάσταση στο Φέργκιουσον των Ηνωμένων Πολιτειών κατά τις νυχτερινές διαδηλώσεις, ενώ σήμερα Τετάρτη αναμένεται στην πόλη ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Έρικ Χόλντερ.
Όπως δήλωσε ο διοικητής της πολιτειακής Αστυνομίας του Μιζούρι, τα πλήθη που συγκεντρώθηκαν ήταν μικρότερα σε σχέση με τις τελευταίες ταραχώδεις νύχτες, ενώ παράλληλα δεν σημειώθηκαν πυροβολισμοί ή ρίψεις βομβών μολότοφ.
Ωστόσο, η Αστυνομία προχώρησε σε 47 συλλήψεις.
Σε ένα περιστατικό πάντως, διαδηλωτές εκτόξευσαν μπουκάλια με ούρα κατά των αστυνομικών.
Η αποκλιμάκωση των ταραχών ήλθε λίγες ώρες μετά από το θάνατο ενός ακόμα αφροαμερικανού από αστυνομικά πυρά, έξι περίπου χιλιόμετρα από το σημείο όπου το προηγούμενο Σάββατο ο 18χρονος Μάικλ Μπράουν έπεσε νεκρός από τα πυρά λευκού αστυνομικού, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες.
Σύμφωνα με τον διοικητή της Μητροπολιτικής Αστυνομίας του Σέιντ Λούις, ο 23χρονος άνδρας ήταν οπλισμένος με μαχαίρι και φερόταν αλλοπρόσαλλα και πλησίασε τους αστυνομικούς φωνάζοντας «σκοτώστε με τώρα».
Μετά από προφορική προειδοποίηση, οι δύο αστυνομικοί, «φοβούμενοι για την ασφάλειά τους», πυροβόλησαν το νεαρό άνδρα, συμπλήρωσε ο διοικητής, σε δηλώσεις που έγιναν στο Twitter.
Το περιστατικό φαίνεται πως δεν συνδέεται με τις διαμαρτυρίες για το θάνατο του Μπράουν. Σύμφωνα με πληροφορίες της βρετανικής «Guardian», ο νεαρός είχε κλέψει νωρίτερα αναψυκτικά από παντοπωλείο και κινήθηκε εναντίον των αστυνομικών.

ΠΗΓΗ: www.skai.gr