Tο 17ο Ανοιχτό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Stratego θα φιλοξενηθεί από την Πέμπτη 28 Αυγούστου μέχρι τη Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2014, στην Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων, του δημαρχείου Θεσσαλονίκης.


Στο 17ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, που διοργανώνεται από την Ελληνική Ομοσπονδία Stratego και την Θεσσαλονίκη - Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας 2014, υπολογίζεται ότι θα πάρουν μέρος περισσότερα από 400 άτομα από 12 διαφορετικές χώρες.

Οι τέσσερις καλύτεροι παίκτες της κάθε χώρας (με βάση τα αποτελέσματα των ατομικών WC Stratego) θα προκριθούν για να παίξουν για την εθνική ομάδα τους στο WC Stratego για Εθνικές ομάδες, που θα πραγματοποιηθεί στις 31 Αυγούστου.

Τι είναι το Stratego;

Το Stratego είναι επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής, ιδιαίτερα δημοφιλές σε πολλές χώρες του κόσμου. Στην παρούσα μορφή του εμφανίστηκε στην Ευρώπη πριν από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο ως ένα παιχνίδι που ονομαζόταν «L’attaque». Το σύγχρονο παιχνίδι κατασκευάστηκε στην Ολλανδία και το 1961 κυκλοφόρησε στις Η.Π.Α. Μέχρι σήμερα έχει φανατικούς οπαδούς όλων των ηλικιών. Θεωρείται μια πρόκληση για την όξυνση του νου, την ανάπτυξη της δημιουργικότητας και της ψυχολογίας. Εντάσσεται άλλωστε στα Ολυμπιακά αθλήματα μυαλού (Mind games Olympiad).

Κάθε παίκτης ελέγχει έναν στρατό από 40 αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και στρατιώτες που σκοπός τους είναι να κατακτήσουν τη σημαία του εχθρού. Και οι δύο αντίπαλοι πρέπει να αναπτύξουν ένα στρατηγικό σχέδιο.