Ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 50.000 ευρώ, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και εμφάνιση ανά τακτά χρονικά διαστήματα στο αστυνομικό τμήμα, αφέθηκε μετά την απολογία του στους ανακριτές Διαφθοράς ο πρώην γενικός γραμματέας Εξοπλισμών Σπύρος Τραυλός.


Ο Σπ. Τραυλός, που είχε διατελέσει γ.γ. Εξοπλισμών  επί υπουργίας -στο Εθνικής Άμυνας- του Γιάννου Παπαντωνίου, κατηγορείται για κακουργηματική απιστία στο σκέλος της υπόθεσης των εξοπλιστικών που αφορά τα υποβρύχια του Πολεμικού Ναυτικού.

Το πρώην στέλεχος του υπουργείου Άμυνας απολογήθηκε στους ανακριτές Γαβριήλ Μαλλή και Γ. Σταυρόπουλο σχετικά με τη μη υλοποίηση έργων αντισταθμιστικών ωφελημάτων ποσού περίπου 72 εκατομμυρίων ευρώ που υπογράφηκαν με βάση τη συμφωνία για την προμήθεια των υποβρυχίων, έργα τα οποία η ανάκριση καταλογίζει ότι έμειναν ανεκτέλεστα ή ανολοκλήρωτα. 

Η υπόθεση, που αποτελεί σκέλος της μεγάλης δικογραφίας για την αγορά όπλων του Πολεμικού Ναυτικού, αφορά τις ενδεχόμενες ευθύνες προσώπων που χειρίστηκαν τις επίμαχες συμβάσεις μετά τη θητεία του Άκη Τσοχατζόπουλου στο υπουργείο Άμυνας.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ