ktel_01.jpg
Εκσυγχρονίζεται το ΚΤΕΛ. Σε μια κίνηση να ανακτήσει πελάτες (που έχασε από αεροπορικές εταιρίες) ετοιμάζεται να εφαρμόσει ηλεκτρονικό εισιτήριο.

 

Αυτές τις μέρες ολοκληρώνεται η εφαρμογή και από τα μέσα Αυγούστου οι επιβάτες που θα θέλουν να ταξιδέψουν στην Αθήνα ή να έρθουν στη Θεσσαλονίκη από την πρωτεύουσα, θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράζουν το εισιτήριο τους ηλεκτρονικά, αλλά ακόμη και να επιλέγουν τη θέση στην οποία θα καθίσουν –αρκεί να συνδεθούν στο www.ktel-thes.gr, από υπολογιστή, tablet ή smartphones.

To ηλεκτρονικό εισιτήριο θα τυπώνεται στον εκτυπωτή του καθένα και δε θα χρειάζεται να βρίσκεται, κάποιος, μισή ώρα νωρίτερα στα ΚΤΕΛ για να το παραλάβει. Επίσης, θα βοηθά στην συγκέντρωση στατιστικών, έτσι ώστε να μεταβάλλονται τα δρομολόγια: Να αυξάνονται όπου υπάρχει ζήτηση, να μειώνονται όπου δεν υπάρχει ενδιαφέρον, να δρομολογούνται έκτακτα λεωφορεία σε άλλες γραμμές…

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, Τριαντάφυλλο Τριανταφυλλίδη, που μίλησε στη voria.gr, «η κίνηση στη γραμμή προς Αθήνα κάθε χρόνο μειώνεται σε ποσοστό 10% με 15% κι έτσι ελήφθη η απόφαση για τέτοιου είδους κινήσεις, με τις οποίες πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε να ανακόψουμε την πτώση».

Επόμενη κίνηση η δρομολόγηση λεωφορείων με τουαλέτες στη γραμμή από και προς την Αθήνα.

Το απλό εισιτήριο των ΚΤΕΛ προς Αθήνα κοστίζει 39 ευρώ, το αλέ ρετούρ 59 ευρώ, ενώ υπάρχει κοινωνικό εκπτωτικό τιμολόγιο για φοιτητές, τρίτεκνους, άνω των 60 και ένστολους.