aristotelis_agalma_apth_20100823_02.JPG
Επιτροπή από καθηγητές του Τμήματος Φυσικής και ειδικούς εμπειρογνώμονες, συνέστησε το ΑΠΘ, για να καταγράψει ελλείψεις σε υποδομές, εξοπλισμό, εξειδικευμένο προσωπικό και τεχνογνωσία του Τμήματος,

ώστε να τις αναπληρώσει και να καταφέρει να εγγράψει ακόμη και τυφλούς μαθητές.

Αυτό προκύπτει από την γραπτή απάντηση του πρύτανη του ΑΠΘ, Γιάννη Μυλόπουλου, προς τον υπουργό Παιδείας, Ανδρ. Λοβέρδο, για το θέμα που προέκυψε με τον τυφλό μαθητή.

Μάλιστα, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο, έχει, ήδη, απευθυνθεί στο υπουργείο Παιδείας, προκειμένου να διερευνηθούν οι προθέσεις του υπουργείου «σχετικά με το ποιες από τις ελλείψεις σε υποδομές, εξοπλισμό, εξειδικευμένο προσωπικό και τεχνογνωσία είναι διατεθειμένο να καλύψει και σε ποιο βαθμό». Μόνον που, σύμφωνα με τον πρύτανη «ουδέποτε πήραμε απάντηση»…

Στην απάντηση του πρύτανη του ΑΠΘ υπογραμμίζεται ότι «κανένα Τμήμα του ΑΠΘ δεν αρνήθηκε να εγγράψει επιτυχόντα φοιτητή με αναπηρία» και πως «δεν υπάρχει καμία ρύθμιση σε εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας Τμήματος ή Σχολής ή απόφαση οργάνου του ΑΠΘ, η οποία να παραβιάζει την αρχή της ισότητας στην πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση».

Ειδικά για τον τυφλό μαθητή, επισημαίνεται πως «εκδήλωσε την πρόθεση να εγγραφεί στο Τμήμα Φυσικής του ΑΠΘ» ενώ παρέχεται η διαβεβαίωση πως «το Πανεπιστήμιό μας, πιστό στην αρχή της ισότητας στην πρόσβαση στην ανώτατη εκπαίδευση, προσβλέπει στην υποστήριξη της Πολιτείας σε προσωπικό, πόρους και υποδομές, προκειμένου να αποκτήσει τη δυνατότητα να εκπαιδεύει όλες τις ειδικές κατηγορίες φοιτητών με αναπηρίες».