Συμβολική κατάληψη στα γραφεία της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας – Θράκης, στην οδό Στρ. Καλλάρη 5, πραγματοποίησαν, το πρωί, φίλαθλοι του Ηρακλή, μέλη της «Αυτόνομης Θύρας 10».


Οι φίλαθλοι του Ηρακλή καταγγέλλουν ότι από την περασμένη Τρίτη 24/6 αστυνομικοί πραγματοποιούν εφόδους σε σπίτια και χώρους δουλειάς φιλάθλων της αγαπημένης τους ομάδας και προσάγουν κόσμο, ως υπόπτους για πρόκληση επεισοδίων, με τρόπο που, όπως λένε, θυμίζει Χούντα.

«Ένας πυρσός που άναψε τον Ιανουάριο, ένας άλλος πυρσός που άναψε τον Φεβρουάριο, ένα άδειο κουτάκι μπύρας που πετάχτηκε τον Απρίλιο ήταν ορισμένες από τις γελοίες δικαιολογίες που χρησιμοποιήθηκαν από τις δυνάμεις καταστολής για να οργανώσουν όλη αυτή την επιχείρηση και να κάνουν ένα "προειδοποιητικό χτύπημα" όπως ανέφεραν χαρακτηριστικά σους προσαχθέντες», τονίζουν στην ανακοίνωσή τους.

Υποστηρίζουν ότι ο σύνδεσμός τους έχει στοχοποιηθεί κι ότι η μέθοδος που χρησιμοποιείται «είναι πέρα για πέρα παράνομη. Σε κανέναν δεν κοινοποιήθηκαν οι δικογραφίες πριν καταθέσει απλά μέσω κάποιων φωτογραφιών προσπάθησαν οι κατήγοροι μας να εκμαιεύσουν ομολογίες και πληροφορίες. Χρησιμοποιήθηκαν μέθοδοι σύλληψης για υποθέσεις οι οποίες ακόμα βρίσκονται σε προανακριτικό στάδιο κάτι το οποίο όχι μόνο είναι παράνομο αλλά εφαρμόζεται και για πρώτη φορά για τόσο ασήμαντα αδικήματα», τονίζουν σε ανακοίνωσή τους την οποία ζήτησαν να διανεμηθεί από τον μηχανισμό επικοινωνίας της ΕΣΗΕΜ-Θ, προς όλα τα ΜΜΕ της Βόρειας Ελλάδας.

Τα μέλη της «Αυτόνομης Θύρας 10» επισημαίνουν ότι 327 οπαδοί του Ηρακλή συνελήφθησαν  τα τελευταία τέσσερα χρόνια και καταγγέλλουν ότι «η τακτική που ακολουθείται από την αστυνομία αλλά και από τους πολιτικούς της προϊσταμένους έχει σαφή στόχευση. Στοχεύει στους οπαδούς του ΗΡΑΚΛΗ και συγκεκριμένα στην Αυτόνομη Θύρα 10 με σκοπό την ελαχιστοποίηση των δυνάμεων της, καθιστώντας την "ακίνδυνη" και ελέγξιμη. Όχι για να αποφευχθούν σκηνές βίας μέσα και έξω από γήπεδα αλλά για να προχωρήσει χωρίς οργανωμένες αντιστάσεις το σχέδιο αρπαγής της ακίνητης περιουσίας του συλλόγου».

Υποστηρίζουν ότι όσοι διοίκησαν τον Ηρακλή από το 2000 ως το 2008 ήταν «άνθρωποι οι οποίοι λυμαίνονταν τον σύλλογο και βρίσκονταν εκεί εντεταλμένοι και υπό την πολιτική κηδεμονία δυο συγκεκριμένων κομμάτων», οι οποίοι «υπερχρέωσαν με τη μέθοδο τον πλαστών τιμολογίων τον γυμναστικό σύλλογο ΗΡΑΚΛΗ με αποτέλεσμα σήμερα να κινδυνεύει η ακίνητη περιουσία του». Και κατηγορούν και τους ανθρώπους του Τύπου ότι «όλα αυτά φυσικά λάμβαναν χώρα εν γνώσει των δημοσιογράφων και εκδοτών, εξαγοράζονταν όμως η σιωπή τους μέσω των τιμολογίων τα οποία πρόσφεραν φοροαπαλλαγές».

Επισημαίνουν ότι η κατάληψη στην ΕΣΗΕΜ-Θ είναι «ένα μήνυμα σε όλους αυτούς, πολιτικούς, δημοσιογράφους, αστυνομικούς, επιχειρηματίες, πρώην παράγοντες. Το σχέδιο τους δεν θα περάσει και θα πρέπει να σκεφτούν κάτι πιο δραστικό γιατί με τέτοιες σπασμωδικές κινήσεις σαν αυτές που ζήσαμε την προηγούμενη εβδομάδα το μοναδικό που καταφέρνουν είναι να μας συσπειρώνουν και να μας δείχνουν ότι βαδίζουμε στον σωστό δρόμο. Σε αυτόν τον δρόμο δηλαδή που διασταυρώνεται με τον δικό τους και τους ανακόπτει την πορεία».