Kardia_1.jpg
Η επιστήμη τώρα επιβεβαιώνει αυτό που εδώ και χιλιετίες ισχυρίζονται όλες οι θρησκείες και πνευματικές παραδόσεις, σχετικά με την ενεργειακή-πνευματική υπόσταση της καρδιάς.
 
Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η θεώρηση των αρχαίων Αιγυπτίων , σύμφωνα με την οποία η καρδιά είναι το κεντρικό εσωτερικό όργανο , εί αι στενά συνδεδεμένη με την ψυχή "ακούει" , έχει νοημοσύνη και μνήμη.
Σήμερα επιβεβαιώνεται επιστημονικά ότι η καρδιά είναι όντως ένα αισθητήριο όργανο, έχει έναν "εγκέφαλο" που αποτελείται από 40.000 νευρώνες , έχει αυτόνομη τροφοδοσία (στεφανιαία) και πάλλεται από μόνη της (φλεβοκόμβος).
Επιπλέον -όπως χαρακτηριστικά αναφέρει ο Νικόλαος Μαγιαλός στο ΑΒΑΤΟΝ (τεύχος 134) που κυκλοφορεί- η καρδιά παράγει ορμόνες, νευροδιαβιβαστές και τα ισχυρότερα μαγνητικά και ηλεκτρικά πεδία του σώματος: 5000 φορές ισχυρότερο μαγνητικό και 100 φορές ισχυρότερο ηλεκτρικό πεδίο από αυτό του εγκεφάλου.
Το ηλεκτρομαγνητικό πεδίο της καρδιάς, όπως επισημαίνει ο κ Μαγιαλός, εκπέμπεται σε απόσταση 1.5-2.5 μέτρα μακριά από το σώμα και διαμορφώνεται από τα συναισθήματά μας.
Στα άδυτα του Ινστιτούτου
Το Ινστιτούτο των Μαθηματικών της Καρδιάς (Institute of HeartMath) πρωτοπορεί στην επιστημονική διερεύνηση των ενεργειακών ιδιοτήτων της καρδιάς.
EXOFILLO_OPISTHOFILLO134-2 (1)Όπως αναφέρεται στο τεύχος 133 του περιοδικού ΑΒΑΤΟΝ "ύστερα από 22 χρόνια δεκάδων ερευνητικών προγραμμάτων κι επιστημονικών ανακοινώσεων το Ινστιτούτο έχει αναπτύξει ένα σύνολο πρακτικών τεχνικών και τεχνολογικών συσκευών που καθιστούν τον άνθρωπο ικανό να μετατρέπει το στρες και τις αρνητικές συγκινήσεις την ώρα που αυτές εκδηλώνονται να βελτιώνει την απόδοση και να αναβαθμίζει την ποιότητα της ζωής του.
Η βασική τεχνική του Ινστιτούτου αποσκοπεί στη δημιουργία Καρδιακής Συνεκτικότητας και επιτυγχάνεται μέσα από τρία απλά βήματα.Σύμφωνα με τον ιατρό Richard Podell MD πρόκειται για το πολυτιμότερο εργαλείο επειδή οι άνθρωποι μπορούν να το εφαρμόσουν την ώρα των συμβάντων.
Στο Ινστιτούτο HeartMath εξετάζεται διεξοδικά η ενεργειακή απόδοση της ανθρώπινης καρδιάς και η αλληλεπίδρασή της με τα συναισθήματα , το DNA και το...νερό.
Το νερό θυμάται τα πάντα
Σύμφωνα με τη Dana Tomasino του Ερευνητικού Κέντρου HeartMath υπάρχουν πολλά στοιχεία που καταδεικνύουν την ικανότητα του νερού να απομνημονεύει πληροφορίες και να διατηρεί την ενεργειακή μνήμη για μεγάλες χρονικές περιόδους, Η αποθήκευση γίνεται με τη μορφή φασματικών γραμμών, δομικών μορφών και ηλεκτρομαγνητικών δονήσεων.

kardia_01.jpg
Ο καθηγητής Κ Κοροτκώφ έχει διεξάγει πολυάριθμα πειράματα σχετικά με τους παράγοντες που επηρεάζουν το νερό: μαγνητικά και ηλεκτρικά πεδία, διάφορα αντικείμενα κ.ά Οι ερευνητές κατέληξαν σε ένα εντυπωσιακό συμπέρασμα: ο ισχυρότερος παράγοντας επιρροής του νερού είναι τα ανθρώπινα συναισθήματα. Σε ένα άλλο πείραμα που έγινε στο HeartMath, μελετήθηκε η επιρροή του DNΑ μέσω της προθέσεως και χωρίς επαφή με δοκιμαστικό σωλήνα. Το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό: τα άτομα με υψηλή καρδιακή συνεκτικότητα ήταν σε θέση να αλλάζουν τη διαμόρφωση του DNA απλά εκδηλώνοντας την πρόθεση να εκτυλιχθούν ή να περιτυλιχθούν οι έλικες του DNA.
Αντίθετα , οι συμμετέχοντες στην ομάδα ελέγχου παρουσίασαν χαμηλά ποσοστά καρδιακής συνεκτικότητας και δε ήταν σε θέση να μεταβάλλουν το DNA.
Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι τόσο η πρόθεση για την πρόκληση αλλαγής, όσο και η καρδιακή συνεκτικότητα αποτέλεσαν σημαντικές μεταβλητές για τα αποτελέσματα των πειραμάτων, επισημαίνει μεταξύ άλλων ο Νικόλαος Μαγαλιός στο νέο τεύχος του περιοδικού ΑΒΑΤΟΝ που κυκλοφορεί.