aporrimmatoforo_02.jpg
Την πρόθεσή του να προσλάβει συμβασιούχους ορισμένου χρόνου, με συμβάσεις έργου διαρκείας οκτώ μηνών, δημοσιοποίησε ο δήμος Θεσσαλονίκης, σε ανακοίνωση της διοίκησης για το θέμα της αποκομιδής σκουπιδιών.

 

Αφορμή για την ανακοίνωση στάθηκαν κάποια παράπονα δημοτών, για το ότι τελευταία η αποκομιδή των απορριμμάτων γίνεται με μειωμένο ρυθμό. Στην ανακοίνωσή του, ο δήμος Θεσσαλονίκης υποστηρίζει ότι γι αυτό ευθύνεται το ότι με δικαστικές αποφάσεις απομακρύνθηκαν συμβασιούχοι από τον τομέα καθαριότητας.

«Η έλλειψη προσωπικού με την απουσία του απαραίτητου αριθμού εργαζομένων λόγω των δικαστικών αποφάσεων αντιμετωπίζεται με την αναγκαία αναδιοργάνωση των δρομολογίων και την προσαρμογή της λειτουργίας της Καθαριότητας στις σημερινές συνθήκες. Καταβάλλεται προσπάθεια ώστε η πόλη να διατηρείται καθαρή, να υπάρχει το καλύτερο αποτέλεσμα με την ορθολογική διαχείριση του προσωπικού», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Στην ίδια ανακοίνωση υπογραμμίζεται πως, ήδη, έχουν ετοιμαστεί οι σχετικές προκηρύξεις για την πρόσληψη συμβασιούχων στην Υπηρεσία Καθαριότητας:

«Ήδη υπάρχει έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου για την κάλυψη αναγκών σε προσωπικό με σχετική προκήρυξη για οκτάμηνες συμβάσεις, που προωθείται προς δημοσίευση», τονίζεται.

Με την ίδια ανακοίνωση διασκεδάζονται οι φόβοι των εργαζομένων ότι υπάρχει πρόθεση να ιδιωτικοποιηθεί η υπηρεσία, αφού υπογραμμίζεται ότι «οι εργαζόμενοι στον τομέα της Καθαριότητας αλλά και ο ΣΕΔΘ γνωρίζουν τις προσπάθειες της Διοίκησης για την τήρηση των κατάλληλων συνθηκών εργασίας, τόσο στην καθημερινή λειτουργία όσο για την αύξηση της παραγωγικότητας, πολύ δε περισσότερο για τη διασφάλιση του δημοσίου χαρακτήρα της».