papageorgopoulos_dikastirio_metagogi_20140116_01.jpg
Αύριο(Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014) το μεσημέρι θα ανακοινωθεί η απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων στη δίκη του πρώην δημάρχου Θεσσαλονίκης,

Βασίλη Παπαγεωργόπουλου και των συγκατηγορουμένων του, για την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ, από το ταμείο του δήμου Θεσσαλονίκης.

Στο εδώλιο, εκτός του κ. Παπαγεωργόπουλου κάθονται ο πρώην πανίσχυρος γενικός γραμματέας του δήμου, Μιχάλης Λεμούσιας, ο ταμίας Παναγιώτης Σαξώνης, που έχει ομολογήσει την υπεξαίρεση και δυο διευθυντές της οικονομικής υπηρεσίας.

Χρειάστηκαν έξι μήνες και περισσότερες από 50 συνεδριάσεις για να ολοκληρωθεί η πολύκροτη δίκη.

Την ετυμηγορία του δευτεροβάθμιου δικαστηρίου θα ανακοινώσει ο πρόεδρος της έδρας, Παναγιώτης Κατσιρούμπας, ύστερα από 15νθήμερη διάσκεψη.

Ο εισαγγελέας της έδρας, Δημήτρης Νάιντος, στην αγόρευση του, υποστήριξε ότι «ο πρώην δήμαρχος γνώριζε και κάλυπτε τον γενικό γραμματέα», ενώ πρότεινε τη μετατροπή της κατηγορίας από «άμεση» σε «απλή συνέργεια». Αν το δικαστήριο υιοθετήσει την εισαγγελική πρόταση, η ποινή των δύο θα μειωθεί, καθώς ο νόμος τιμωρεί με βαριές, αλλά πρόσκαιρες ποινές την απλή συνέργεια στην υπεξαίρεση.

Σε πρώτο βαθμό, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, είχε καταδικάσει σε ισόβια κάθειρξη τους Παπαγεωργόπουλο, Λεμούσια, Σαξώνη και σε κάθειρξη 15 και 10 ετών αντίστοιχα, τους δυο πρώην διευθυντές της ταμειακής υπηρεσίας.