maziotis_metagogi_20140719_01.jpg
Στο νοσοκομείο των Φυλακών Κορυδαλλού βρίσκεται από το απόγευμα ο Ν. Μαζιώτης, αφού η αστυνομία έκανε δεκτό το αίτημά του να μεταφερθεί στις φυλακές προκειμένου να εκτίσει την ποινή του.

Η πομπή αυτοκινήτων και μηχανών της ΕΛ.ΑΣ. και της Αντιτρομοκρατικής ξεκίνησε από τον Ευαγγελισμό λίγα λεπτά πριν τις 16.30.

Πρώτος προορισμός ήταν η οδός Λουκάρεως και το Εφετείο. Κατά την άφιξη της πομπής τα μέτρα ασφαλείας ήταν δρακόντεια, με τα δύο ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. να υπερίπτανται και στο έδαφος οι δρόμοι περιμετρικά της εισόδου της Λουκάρεως να έχουν αποκλειστεί από άνδρες των ΕΚΑΜ και αστυνομικούς.

maziotis_metagogi_20140719_02.jpg

Μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας ο τρομοκράτης πήρε στις 17.00 περίπου το δρόμο για το γραφείο του Εισαγγελέα στην Ευελπίδων και τελικά μετήχθη στο νοσοκομείο του Κορυδαλλού, όπου και θα συνεχιστεί η κράτησή του.

Νωρίτερα, ο συλληφθείς τρομοκράτης αρνήθηκε να απαντήσει στον 27ο Τακτικό Ανακριτή που τον επισκέφθηκε στο νοσοκομείο για να λάβει την απολογία του. Ο Νίκος Μαζιώτης φέρεται να αρνήθηκε να πει ακόμα και το όνομά του στον ανακριτή, ο οποίος έδωσε προθεσμία για την απολογία του κατηγορουμένου για την ερχόμενη Δευτέρα στις 13:30'

Ο τραυματίας, καταδικασμένος για την υπόθεση της οργάνωσης Επαναστατικός Αγώνας, σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε στον ανακριτή «Επαναστάτης» και ζήτησε να μεταφερθεί στις φυλακές, υπογράφοντας υπεύθυνη δήλωση με την οποία αναλαμβάνει την ευθύνη για την κατάσταση της υγείας του.