fakelaki_02.jpg
Απίστευτη ιστορία, με δράστη καρδιοχειρουργό, καταγγέλλει ασθενής και ανέλαβε, ήδη, η Δικαιοσύνη, στην Αθήνα.

 

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο 59χρονος καρδιοχειρουργός, που είναι Διευθυντής Τμήματος Κλινικής Νοσοκομείου της Αθήνας, του ζήτησε, αρχικά, “φακελλάκι” 1.500 ευρώ, για να του κάνει μπάι πας. Με τα πολλά, το ποσό έπεσε στα 500 ευρώ και, για να πείσει τον ασθενή να δώσει τα χρήματα, ο γιατρός… πλαστογράφησε εξιτήριο του νοσοκομείου και του έλεγε πως, αν δεν πάρει τα χρήματα, θα κάνουν την (απαραίτητη, όπως είχε αποδειχτεί από εξετάσεις) επέμβαση, στο… μέλλον!

Ο ασθενής προσέφυγε στην αστυνομία, προσημειώθηκαν 500 ευρώ και, στο ραντεβού του με τον καρδιοχειρουργό, στο γραφείο του στο νοσοκομείο, εισέβαλε και η αστυνομία και τον έπιασε με τα προσημειωμένα χρήματα στα χέρια!

Σε βάρος του 59χρονου διευθυντή της καρδιοχειρουργικής σχηματίστηκε ποινική δικογραφία, αυτόφωρης διαδικασίας, με τις κατηγορίες της δωροληψίας υπαλλήλου και της απόπειρας εκβίασης, κατ’ επάγγελμα,  εξακολούθηση και συνήθεια, σε βαθμό κακουργήματος.

Από την έρευνα της αστυνομίας, μάλιστα, διαπιστώθηκε ότι αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος γιατρός ζητούσε “φακελάκι”. Το ίδιο έγινε και τον περασμένο Μάιο, με θύμα άλλον ασθενή, που επρόκειτο να υποβληθεί σε εγχείρηση καρδιάς, στο ίδιο νοσοκομείο. Τότε οι απαιτήσεις είχαν ξεκινήσει από τα 2.000 ευρώ κι “έπεσαν” στα 1.500.

Η αστυνομία έχει στα χέρια της χειρόγραφες σημειώσεις με ονόματα ιατρών, υπαλλήλου του Νοσοκομείου και διάφορα χρηματικά ποσά, οι οποίες βρέθηκαν στο γραφείο του καρδιοχειρουργού και ερευνάται αν πρόκειται για κύκλωμα που έπαιρνε “φακελάκια” από ασθενείς, στο οποίο συμμετείχαν κι άλλοι γιατροί, νοσοκόμες και υπάλληλοι του νοσοκομείου.

Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα (10-07-2014) στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Τι να κάνετε σε παρόμοιες περιπτώσεις

Υπενθυμίζεται ότι η Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας είναι αρμόδια για τη διερεύνηση, εξιχνίαση και δίωξη υποθέσεων διαφθοράς, τόσο στο χώρο της Ελληνικής Αστυνομίας, όσο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Για καταγγελίες ανάλογων περιστατικών, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν, καθ’ όλο το 24ωρο, στο τηλέφωνο 210 – 8779700 με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων.