Πρόταση για την έκδοση ψηφίσματος κατά της Ισραυλινής επιδρομής στη Γάζα, από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης, κατέθεσε η παράταξη "Θεσσαλονίκη Ανοικτή Πόλη", του ΣΥΡΙΖΑ.


Στην πρόταση του ψηφίσματος υπογραμμίζεται ότι προ των ευθυνών τους είναι και οι αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, αφού, "μετά και τους εκατοντάδες  νεκρούς  και τους χιλιάδες τραυματίες αμάχους, ανάμεσά τους αθώα παιδιά, δεν είναι δυνατόν να μένουμε με σταυρωμένα  χέρια".

Τονίζεται ότι "οι έως τώρα εκκλήσεις για τον άμεσο τερματισμό των βομβαρδισμών, της αιματοχυσίας, του εποικισμού και του αποκλεισμού στη Λωρίδα της Γάζας έχουν πέσει στο κενό" και πως "επιβάλλεται η άμεση απόσυρση των χερσαίων δυνάμεων, το τέλος των βομβαρδισμών και η εφαρμογή της συμφωνίας εκεχειρίας του 2012 που παραβίασε το Ισραήλ, υπό την επιτόπια διεθνή επιτήρηση του ΟΗΕ".

Για την ελληνική κυβέρνηση υπογραμμίζεται ότι "δεν μπορεί να νίπτει τας χείρας της μπροστα στο συνεχιζόμενο έγκλημα εις βάρος του παλαιστινιακού λαού, που στερείται του δικαιώματος στην αυτοδιάθεση. Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη", καταλήγει η πρόταση για το ψήφισμα του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.