Πολλές οι συναντήσεις της τρόικας σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών, με τις διαπραγματεύσεις να εντείνονται ενόψει της αναχώρησης των εκπροσώπων των δανειστών από την Ελλάδα την Πέμπτη.

Το σημερινό πρόγραμμα συναντήσεων της τρόικας:

Στις 11.00 με τον εθνικό συντονιστή για την καταπολέμηση της διαφθοράς, Ιωάννη Τέντε.

Στις 12.00 οι επικεφαλής της τρόικας θα μετάσχουν στη συνεδρίαση του συμβουλίου για το ιδιωτικό χρέος (από ελληνικής πλευράς, μετέχουν οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης, Εργασίας και Δικαιοσύνης, καθώς και εκπρόσωποι της Τραπέζης της Ελλάδος και της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών).

Στις 14.00 με τον υπουργό Εσωτερικών, Αργύρη Ντινόπουλο.

Στις 15.00 με τον υπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη.

Στις 16.00 με τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση.

Ενδέχεται, να ακολουθήσει (στις 18.00) συνάντηση με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Γιώργο Καρασμάνη, ενώ κλιμάκια των δανειστών θα μεταβούν και στην ΕΛΣΤΑΤ.

Πληροφορίες πάντως αναφέρουν πως η ελληνική κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να μην αποδεχθεί απαιτήσεις της τρόικας σε σειρά ζητημάτων που οι προτάσεις της είτε απέτυχαν, όπως στη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία, είτε προκαλούν αδικαιολόγητη κοινωνική αναστάτωση.

Αυτό αποφασίστηκε σύμφωνα με πληροφορίες κατά τη χτεσινή συνάντηση στο Μέγαρο Μαξίμου μεταξύ Ανώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου και Γκίκα Χαρδούβελη για την τακτική και τις επιδιώξεις της ελληνικής πλευράς στη διαπραγμάτευση που θα ολοκληρωθεί με την αξιολόγηση του φθινοπώρου.

Η κυβέρνηση θα επιδιώξει με συναινετικό αλλά αποφασιστικό τρόπο να αλλάξει ο τρόπος που ελέγχει η τρόικα την πορεία του προγράματος και να ανακτήσει πλήρως την ευθύνη για τις ασκούμενες πολιτικές και την κυριαρχία στη χώρα.