oasth_leoforeio_1.JPG
Ούτε ένα αστικό λεωφορείο –ούτε καν με το προσωπικό ασφαλείας- θα κινείται, τη Δευτέρα, στη Θεσσαλονίκη. Οι εργαζόμενοι στον ΟΑΣΘ προχωρούν σε επίσχεση εργασίας.

«Θα παραμείνουμε στα αμαξοστάσια, περιμένοντας να πληρωθούμε», διευκρινίζει ο πρόεδρος του συνδικάτου εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης. «Ως τότε, θα κυκλοφορούν μόνον τα δύο λεωφορεία για την εξυπηρέτηση των Ατόμων με Αναπηρία. Ούτε καν, τα λεωφορεία προς το Αεροδρόμιο και τα ΚΤΕΛ», προσθέτει.

Όπως είπε, στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100, «το πρόβλημα του ΟΑΣΘ έχει ονοματεπώνυμο: Λέγεται Χρήστος Σταϊκούρας». Κατήγγειλε τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών ότι, ενώ από το υπουργείο Μεταφορών, αλλά και οι υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου του, έχουν συμφωνήσει στην καταβολή των οφειλόμενων, από το κράτος στον ΟΑΣΘ, εκείνος αντιδρά και οδηγεί τους εργαζόμενους στην επίσχεση εργασίας, τη Δευτέρα. Προσθέτει, τέλος, ότι «αν ο Οργανισμός δεν πάρει τα 41 εκατομμύρια ευρώ που του έχουν επιδικαστεί από τον Άρειο Πάγο, με τελεσίδικη απόφαση διαιτητικού δικαστηρίου, τότε, απλά, θα κλείσει και ο πρόεδρός του θα οδηγηθεί στη φυλακή, λόγω χρεών προς το δημόσιο».