Με μια ματιά τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.
Αναλυτικά:


ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: "Σενάρια για ΔΕΘ... χωρίς Σαμαρά!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα, την ώρα που «τρέχουν» οι προετοιμασίες για την προετοιμασία της 79ης ΔΕΘ του ερχόμενου Σεπτεμβρίου, στο Μαξίμου εξετάζεται σοβαρά το ενδεχόμενο να μην επισκεφθεί και να μην εγκαινιάσει τη φετινή διοργάνωση ο πρωθυπουργός, Αντ. Σαμαράς.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «2.090 προσλήψεις»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «η πρώτη φάση σε νοσοκομεία της Αττικής και στο ΕΚΑΒ. Γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικές ειδικότητες. Οι προκηρύξεις, τα προσόντα και τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.

ΕΘΝΟΣ: «Νέο σύστημα στις μεταβιβάσεις ακινήτων»

Η εφημερίδα σημειώνει: «οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που πρόκειται να μεταβιβαστούν θα πρέπει να προσκομίσουν στον συμβολαιογράφο πιστοποιητικό ενημερότητας με το οποίο αποδεικνύεται ότι έχουν πληρωθεί οι φόροι ακίνητης περιουσίας της τελευταίας πενταετίας».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ: «Από λάθος σε λάθος»

Η εφημερίδα γράφει ότι : «στυγνή ομολογία ακόμα ενός λάθος από το ΔΝΤ, το οποίο παραδέχεται μεν την «αστοχία», χωρίς όμως να σπεύδει να τη διορθώσει. Ομολογία ΙΟΒΕ-ΕΛΣΤΑΤ: 3,8 εκατ. Έλληνες με εισόδημα κάτω από το όριο της φτώχειας».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: «Οι Ρότσιλντ επικήρυξαν τον «Αντίχριστο Πούτιν»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «δίδυμος παγκόσμιος πόλεμος (Αρμαγεδδών) εν όψει!!! Όσα προφήτευαν μεγάλες μορφές της ορθοδοξίας συγκλίνουν στην εποχή μας».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Πτώση έως 70% στις τιμές για εξοχικές κατοικίες»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «η κρίση έχει ισοπεδώσει τις τιμές στα θέρετρα της ηπειρωτικής Ελλάδας, ενώ δείχνουν να αντέχουν τα ακίνητα στα νησιά, σύμφωνα με την έρευνα του πανελλαδικού δικτύου μεσιτών «E-Real Estates».

ΕΣΠΡΕΣΣΟ: "Μοιραίο λάθος"

Η εφημερίδα αναφέρεται στο τροχαίο της Καλλιθέας στη Χαλκιδική, όπου σκοτώθηκε 22χρονη - μοντέλο, υποστηρίζοντας ότι οδήγησε χωρίς να έχει δίπλωμα το αυτοκίνητο του μεθυσμένου φίλου της.

ΕΣΤΙΑ: «Η κρίσις είναι πίσω μας!»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «μπορούμε βάσιμα να ελπίζουμε ότι το μεγαλύτερο μέρος της κρίσης είναι πλέον πίσω μας και ότι η κεντρική πρόβλεψη της οικονομικής πολιτικής για θετικό ρυθμό ανάπτυξης κατά το τρέχον έτος είναι επιτεύξιμη».

Η ΑΥΓΗ: «3.795.100 πολίτες σε ακραία φτώχεια»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης παίρνουν τα στοιχεία της φτώχειας στην Ελλάδα, αλλά και στις άλλες ευρωπαϊκές χώρες που αναγκάστηκαν να τεθούν υπό καθεστώς Μνημονίου».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Νόμος είναι το δίκαιο του εργολάβου»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ολόκληρη την πίτα των δημοσίων έργων παραχωρεί πλέον η κυβέρνηση στις μεγάλες τεχνικές εταιρείες, καταργώντας την ταξινόμηση στις κατηγορίες που υπήρχαν μέχρι σήμερα».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «133 δημοτικοί φορείς αγνοούν κράτος και νόμο»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «τρία χρόνια προσπαθεί και δεν καταφέρνει το ελληνικό Δημόσιο να καταγράψει τον συνολικό αριθμό των εργαζομένων στους δήμους».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: "Εισαγγελέας στον ΟΑΣΘ"

Η εφημερίδα αναφέρεται στην προκαταρκτική εξέταση την οποία ζήτησε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, μετά από σειρά δημοσιευμάτων που αφορούσαν τη δράση διοικούντων τον Οργανισμό και εργαζόμενων.

Ο ΛΟΓΟΣ: «Όλο και φτωχότεροι… οι Έλληνες»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «στην 4η θέση μεταξύ των 28 κρατών- μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης με το υψηλότερο ποσοστό πολιτών στο όριο της φτώχειας, βρίσκεται η Ελλάδα».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Διαδηλώνουμε ενάντια στη σφαγή στη Γάζα»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «συνάντηση του ΓΓ της ΚΕ με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, όπου το ΚΚΕ έθεσε το ζήτημα της νέας σφαγής του Παλαιστινιακού λαού που παλεύει για το δίκαιο του».

ΤΑ ΝΕΑ: «Μυστικά και ψέματα για 133 φορείς-φαντάσματα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «στη μαύρη λίστα με τους φορείς του Δημοσίου που αποφεύγουν να απογραφούν περιλαμβάνονται δημοτικές επιχειρήσεις και αναπτυξιακές εταιρείες στις οποίες συχνά έχουν καταγγελθεί κρούσματα αδιαφάνειας με παράνομες προσλήψεις και επιδοτήσεις».

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: «Στρατηγική κορώνα-γράμματα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «η αδυναμία εκλογής Προέδρου υποχρεώνει τους Σαμαρά-Βενιζέλου σε προεκλογικό σχεδιασμό εξαμήνου. Μέσα στον Αύγουστο «καθαρίζουν» τα προαπαιτούμενα της τρόικας και από Σεπτέμβρη αρχίζουν οι υποσχέσεις παροχών και ελαφρύνσεων».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: "Φθηνό φάρμακο νίκησε τον καρκίνο 8 στις 10 φορές"

Η εφημερίδα, κατά την προσφιλή της τακτική να δημοσιεύει κάθε μέρα ως πρώτο ένα θέμα που αγγίζει το ιατρικό ρεπορτάζ και την επιστημονική φαντασία, λέει ότι ένα απλό χάπι για την ελονοσία μπορεί να νικάει τον καρκίνο του ήπατος και να συρρικνώνει τους όγκους, σύμφωνα με Βρετανούς επιστήμονες. Το φάρμακο είναι πάμφθηνο και σε μερικές χώρες διατίθεται χωρίς συνταγή, προσθέτει.

KONTRA NEWS: «Μας δουλεύει ο Παπούλιας»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «συνήθως τα μνημόσυνα γίνονται 40 μέρες μετά το θάνατο. Ο Κάρολος Παπούλιας περίμενε όμως σαράντα χρόνια για να κάνει το μνημόσυνο της Δημοκρατίας την οποία υπό των ημερών του κατάργησε η τρόικα και το ΔΝΤ».

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Αισιόδοξα μηνύματα για ΑΕΠ-απασχόληση»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σημείο καμπής για την πορεία της οικονομίας το τρίτο τρίμηνο. Πάνω από 50.000 θέσεις εργασίας θα δημιουργηθούν το β’ εξάμηνο σύμφωνα με μελέτη της Εθνικής»
.
Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Εμπόδιο στην ανάπτυξη παραμένει η ρευστότητα»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «σε μείζον πρόβλημα για την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας και ιδιαίτερα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις αναγορεύει η Ομάδα Δράσης για την Ελλάδα το έλλειμμα της ρευστότητας».