xreh_02«Η υπερφορολόγηση στα ακίνητα είναι εξοντωτική, έχει καταστρέψει τελείως τις επιχειρήσεις και έχει απαξιώσει την κτηματαγορά καθώς και 200 και πλέον επαγγέλματα που δραστηριοποιούνται γύρω από την οικοδομή».

Αυτό υπογραμμίζουν, σε επιστολή τους προς τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γκίκα Χαρδούβελη, την οποία κοινοποιούν στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, στους πολιτικούς αρχηγούς και τους βουλευτές όλων των κομμάτων, τα μέλη της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Νομού Θεσσαλονίκης με θέμα την φορολογική πολιτική.

Ζητούν «να αλλάξει η φορολογική πολιτική προς όφελος του κράτους, του Ελληνικού λαού και των επιχειρηματιών και να μην εφαρμόζονται οι πιέσεις της Τρόικα που όπως εμφανίζονται είναι σκληρές, αδυσώπητες και καταστροφικές».

Ειδικά για τον ΕΝΦΙΑ υποστηρίζουν ότι «μονιμοποιεί αφενός μεν το χαράτσι της ΔΕΗ, που κατ’ επανάληψιν η κυβέρνηση είχε υποσχεθεί ότι θα τον καταργήσει, αφετέρου δε, γίνεται επέκταση πληρωμής του σε όλους τους ιδιοκτήτες ακινήτων ανεξαρτήτως του είδους ακινήτων που έχουν στην κατοχή τους. Δηλαδή, καθιερώνεται πλέον ο προσδιορισμός φόρου όχι μόνο στα εισοδήματα αλλά και στην κατοχή ακινήτων ανεξαρτήτως εάν αυτά αποφέρουν ή όχι εισόδημα. Με άλλα λόγια, ο ιδιοκτήτης μεταβάλλεται σε ενοικιαστή του ίδιου του, του ακινήτου», τονίζουν.

Με την ίδια επιστολή ζητούν να δοθεί η δυνατότητα στους φορολογούμενους να μπορούν να εξοφλούν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία σε 100 και πλέον δόσεις «ώστε και το κράτος να εισπράξει τα έσοδά του και οι φορολογούμενοι να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους με βάση την φοροδοτική τους ικανότητα. Εάν αυτό δεν γίνει, τότε και το κράτος θα ζημιωθεί και οι φορολογούμενοι θα οδηγηθούν σε μια ακατάσχετη εξαθλίωση», υπογραμμίζουν στην επιστολή τους, την οποία υπογράφει ο πρόεδρος της Ο.Ε.Ε.Θ., Ιωάννης Μανδρίνος.