Μέρισμα 4 ευρώ κατά μετοχή θα μοιράσει η ΟΛΘ Α.Ε., όπως αποφάσισε, σήμερα κατά τη διάρκεια της γενικής συνέλευσης μετόχων. 


Συνολικά θα μοιραστούν 34.272.000 ευρώ, ως κέρδη των τριών τελευταίων χρήσεων.
Αποφασίστηκε, ακόμη, να μείνουν ως έχουν τα αποθεματικά ύψους 70 εκατομμυρίων ευρώ, χωρίς να φορολογηθούν, ως την απόφαση της επόμενης γενικής συνέλευσης.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΛΘ Α.Ε., Στέλιος Αγγελούδης, κατά τη διάρκεια της γ.σ., ανέπτυξε τα 12 βήματα, του Οργανισμού για την αναπτυξιακή του προοπτική. Μεταξύ αυτών η αύξηση κατά 17,94% της κίνησης των κοντέινερ, ο διπλασιασμός της άφιξης κρουαζιερόπλοιου, η αύξηση, κατά 196% των κερδών μετά φόρων(κατά 162% των κερδών προ φόρων), η αύξηση κατά 7,93% των μεικτών κερδών, η αύξηση κύκλου εργασιών κατά 3,9% και η σιδηροδρομική σύνδεση του λιμανιού.

«Η σιδηροδρομική σύνδεση με το Βελιγράδι και τα Σκόπια επεκτείνεται ως τη Λυμπλιάνα, ενώ στο πρώτο 10ήμερο του Ιουλίου, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ θα βρίσκεται στα Σκόπια για διεταιρική συμφωνία. Επίσης, από το Σεπτέμβριο θα υπάρχει block train για τη Σόφια», δήλωσε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ.Ι.Ασπροπούλη, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΛΘ Α.Ε., Στ. Αγγελούδης.

Παραδέχτηκε ότι χρειάζεται επέκταση και εκβάθυνση του 6ου Προβλήτα, για να υποδέχεται το λιμάνι της Θεσσαλονίκης περισσότερα κοντέινερς, ενώ ανέβασε στις 600.000 τον αριθμό των εμπορευματοκιβωτίων που μπορεί να υποδέχεται ο ΟΛΘ με τις υπάρχουσες υποδομές.

Αντιδράσεις από τους εργαζόμενους
Δυναμικό παρόν στη γ.σ. του ΟΛΘ Α.Ε. έδωσαν, σήμερα, οι εργαζόμενοι στο λιμάνι. Παραβρέθηκαν στη συνέλευση, ζήτησαν να ενημερωθούν από τους εκπροσώπους του ΤΑΙΠΕΔ για την πορεία της ιδιωτικοποίησης, άπλωσαν πανό στην αίθουσα και ζήτησαν να σταματήσει η εκχώρηση του πλειοψηφικού πακέτου μετοχών μέσω του Ταμείου.
«Δεν πρόκειται για ιδιωτικοποίηση, αλλά για πώληση», υποστήριξε, μιλώνστας στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 η γραμματέας της Ομοσπονδίας Υπαλλήλων Εργαζομένων Λιμένων Ελλάδος (ΟΥΕΛΕ), Φανή Γουργούρη. Ισχυρίστηκε, ακόμη, ότι η μη φορολόγηση του αποθεματικού «οδηγεί σε σκανδαλώδη συμπεριφορά», αφού το ποσόν αυτό, το οποίο η ίδια ανέβασε στα 100.000 ευρώ, «είναι πανωπροίκι για τον ιδιώτη που θα πάρει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών».

Η κ. Γουργούρη ζήτησε να συμπράξει ο ΟΛΘ Α.Ε. με στρατηγικούς επενδυτές για να γίνουν τα επενδυτικά έργα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης και θύμισε ότι οι εργαζόμενοι, αλλά και ο Δικηγορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης, προσέφυγαν στο ΣτΕ, για τον τρόπο της διαδικασίας. Να σημειωθεί, πάντως, ότι το ΣτΕ, έχει απορρίψει προηγούμενη προσφυγή των εργαζομένων, για τη μεταβίβαση των μετοχών στο ΤΑΙΠΕΔ.