Μία Εθνική Ελλάδος εντελώς διαφορετική στον τομέα ψυχολογίας, παθιασμένη και με περίσσο τσαμπουκά - και παρότι αγωνίστηκε για παραπάνω από μία ώρα με παίκτη λιγότερο λόγω της ανόητης αποβολής του Κατσουράνη - κατάφερε να αποσπάσει «λευκή» ισοπαλία από τους Ιάπωνες και πλέον η "υπόθεση" και η πόρτα της πρόκριση παραμένει ορθάνοικτη.



Ποιο είναι όμως το κλειδί; Η Εθνική θέλει νίκη κόντρα στους «ελέφαντες» την τελευταία αγωνιστική και οι Σαμουράι να μην καταφέρουν να πάρουν τους τρεις βαθμούς της νίκη (ότι δηλαδή δεν κανανε στα δύο προηγούμενα παιχνίδια του ομίλου) κόντρα στην Κολομβία. Σε διαφορετική περίπτωση η Εθνική θα πρέπει να ψάξει μία νίκη με ευρύ σκορ, ώστε να έχει καλύτερα διαφορά τερμάτων από την ομάδα του Τζακερόνι.

Στο αγωνιστικό κομμάτι σίγουρα η εικόνα της Εθνική σε σχέση με το ματς της πρεμιέρας ήταν ένα σκαλοπάτι πιο πάνω. Οι διεθνείς έβγαλαν όλο το πάθος (τσαμπουκά) στην αναμέτρηση από το πρώτο λεπτό. Οι Ιάπωνες παρότι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση θέλοντας να πάρουν τα ηνία, έμειναν... στην προσπάθεια καθώς η Εθνική έβγαλε αυτό για το οποίο θυμίζεται καλά (και δεν ήταν οι παραλίες της) αλλά η αμυντική της τακτική,η οποία... τσάκιζε κόκκαλα.

Ο Μήτρογλου αποχώρησε στο 34΄ (στη θέση του μπήκε ο Γκέκας)  αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα, ο Φερνάντο Σάντος είδε τον Κατσουράνη (να δέχεται δύο κίτρινες σε διάστημα 11 λεπτών)
και να πέρνει την άγουσα για τα αποδυτήρια, γεγονός που τον έκανε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του εις διπλούν, αυτή τη φορά με δυσκολία καθώς το αριθμητικό πλεονέκτημα ήταν πλέον με το μέρος της Ιαπωνίας. Ο Τοροσίδης είδε τον Καβασίμα να του λέει όχι στο 40΄ σε δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής.

Τίποτα όμως δεν πτόησε τους διεθνείς που έκαναν κατέθεση ψυχής στο 2ο 45λεπτο αγωνιζόμενοι με παίκτη λιγότερη φθάνοντας μάλιστα οι ίδιοι στο γκολ, στο 56΄ με την κεφαλιά ωστόσο του Γκέκα, να την σταματά και πάλι ο πορτιέρο των Ιαπώνων.
Εν συνεχεία οι διεθνείς κράτησαν το 0-0 με σχετική ευκολία, καθώς μόνο σε μία φάση οι παίκτες του Τζακερόνι (σουτ του Οκούμπο από τη μικρή περιοχή) φάνηκαν απειλητικοί.

Τα highlights της αναμέτρησης:



ΙΑΠΩΝΙΑ: Καβασίμα, Ουτσίντα, Γιοσίντα, Κόνο, Ναγκατόμο, Γιαμαγκούτσι, Χασέμπε (46' Εντό), Οκαζάκι, Χόντα, Οκούμπο, Οσάκο (57' Καγκάβα).

ΕΛΛΑΔΑ: Καρνέζης, Τοροσίδης, Χολέμπας, Μανωλάς, Παπασταθόπουλος, Κατσουράνης, Κονέ (81' Σαλπιγγίδης), Μανιάτης, Σαμαράς, Φετφατζίδης (41' Καραγκούνης), Μήτρογλου (35' Γκέκας).