Έτοιμοι να αποκτήσουν ελληνικές εταιρίες του Δημοσίου που ιδιωτικοποιούνται είναι οι Ρωσικοί Σιδηρόδρομοι, εφόσον απαλλαγούν αυτές από τα βάρη τους σε χρέη, όπως δήλωσε ο πρόεδρός τους Βλαντίμιρ Γιακούνιν, σε συνέντευξή του στο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ.


«Εκεί έχουν συγκεντρωθεί αρκετά μεγάλα χρέη, 800 εκατ. ευρώ. Η αρχική συμφωνία, όχι μαζί μας, αλλά εν γένει με τους εν δυνάμει επενδυτές, ήταν ότι αυτά τα χρέη θα τα αναλάβει η κυβέρνηση και με τη βοήθεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα καλυφθούν. Υπ' αυτούς τους όρους, ναι, μπορούμε να ενδιαφερθούμε» είπε ο κ. Γιακούνιν στο ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Όπως σημειώνει το ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ, ο κ. Γιακούνιν δεν ανέφερε την τιμή των ελληνικών περιουσιακών στοιχείων, αλλά σημείωσε ότι «ανταποκρίνεται στην αντίληψη των Ρωσικών Σιδηροδρόμων για μια δίκαιη τιμή».
Σύμφωνα με τον πρόεδρο του κρατικού σιδηροδρομικού μονοπωλίου της Ρωσίας, σε περίπτωση απόκτησης των εταιριών αυτών, το συμβόλαιο μπορεί να χρηματοδοτηθεί με δάνειο, αλλά «εκτός αυτού, σε περίπτωση ενδιαφέροντος του ρωσικού κράτους, είναι δυνατή η έγκριση πρόσθετων πόρων ώστε το πρόγραμμα αυτό να υλοποιηθεί».


Πηγή: ΑΜΠΕ