Πρόταση του ΟΑΣΘ, για τη δημιουργία τραμ στη Θεσσαλονίκη, αραχνιάζει στα συρτάρια του υπουργείου Μεταφορών.


Αυτό αποκάλυψε στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, o πρόεδρος του ΟΑΣΘ, Χρήστος Στεφανίδης.

Όπως είπε, ο ΟΑΣΘ έχει υποβάλει μελέτη, την οποία ολοκλήρωσε ο συγκοινωνιολόγος Σπύρος Βούγιας, για γραμμή τραμ από το Σιδηροδρομικό Σταθμό ως τον Φοίνικα. Με τη μελέτη ο ΟΑΣΘ αναλαμβάνει την κατασκευή της γραμμής, με την προϋπόθεση να του δοθεί η χρήση για 50 χρόνια. «Δυστυχώς, δεν είχαμε καμία απάντηση από το υπουργείο», είπε ο κ. Στεφανίδης.

Αύξηση στο κόμιστρο του ΟΑΣΘ 
Ο κ. Στεφανίδης επιβεβαίωσε πως πόρισμα επιτροπής του υπουργείου Μεταφορών, που βρίσκεται στα χέρια του υφυπουργού, προτείνει την αύξηση του κομίστρου στο 1,10 € και την επιβολή ενιαίου εισιτηρίου σε όλες τις ζώνες του νομού. Πρόσθεσε πως κάτι τέτοιο δίνει αυτονομία στον ΟΑΣΘ να προχωρήσει σε επενδύσεις (όπως η αγορά νέων οχημάτων), ξεμπλοκάρει τον Οργανισμό από την κρατική χρηματοδότηση (η οποία καθυστερεί και τα οφειλόμενα ξεπερνούν, πλέον, τα 100 εκατομμύρια ευρώ) και υποστήριξε ότι, ακόμη και σ’ αυτήν την περίπτωση, το κόμιστρο στη Θεσσαλονίκη θα είναι κατά πολύ μικρότερο από αυτό της Αθήνας. «Αυτήν τη στιγμή, με 0,90 €, ο επιβάτης του ΟΑΣΘ μπορεί να διανύσει μια απόσταση κοντά στα… 100 χιλιόμετρα», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ. Και πρόσθεσε: «Στην Αθήνα, ακόμη και με τη μείωση του κομίστρου, που ανακοινώθηκε χθες, κάτι τέτοιο δε θα είναι δυνατό. Ακόμη και με την αύξηση, αν, φυσικά, υιοθετηθεί το πόρισμα της επιτροπής, πάλι το εισιτήριο στον ΟΑΣΘ θα είναι φθηνότερο από αυτό των αστικών λεωφορείων της Αθήνας».

Ο ΟΑΣΘ θέλει το μετρό!

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΟΑΣΘ, ο Οργανισμός επιθυμεί την συμμετοχή του στο μεταφορικό έργο του μετρό!

«Ο ΟΑΣΘ μπορεί να μπει στον διαγωνισμό για το μετρό και να διεκδικήσει το μεταφορικό του έργο, όταν αυτός γίνει», τονίζει.

Θυμίζει ότι, ήδη, η σύμβαση που ισχύει με το ελληνικό δημόσιο λήγει με την ολοκλήρωση κατασκευής του μετρό και προβλέπει επέκταση σύγχρονης λειτουργίας για δύο χρόνια. Εκτίμησε ότι το μετρό θα είναι έτοιμο το 2019 («είναι προσωπική μου εκτίμηση», είπε) και επέμεινε πως ο ΟΑΣΘ είναι σε θέση να αναλάβει την εκτέλεση δρομολογίων με την ολοκλήρωση του δικτύου.

(Ξανα)ζητά μετακίνηση της διοίκησης του μετρό ο Τζιτζικώστας

Μετακίνηση της διοίκησης του μετρό στη Θεσσαλονίκη (ξανα)ζήτησε, σήμερα, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, στη συνάντηση που είχε με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη.

Ο περιφερειάρχης επέμεινε και στην αποζημίωση των «μετρόπληκτων». Όπως είπε «θα διεκδικήσουμε την αποζημίωση των πληγέντων με το δήμο Θεσσαλονίκης».