boutaris_dimotiko_simboylio_01.jpg
Για έναν πολιτισμένο προεκλογικό αγώνα και για «μαχαιριές» σε πολιτισμένα όρια, έκανε λόγο ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, στη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

 

Απηύθυνε, παράλληλα, κάλεσμα στους επικεφαλής των παρατάξεων των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών να συζητήσουν για τα «φλέγοντα» θέματα της πόλης αλλά και για την παρουσία της Χρυσής Αυγής στα δημοτικά έδρανα.

Ο κ.Μπουτάρης, αφού συνεχάρη όλους όσοι συμμετείχαν στον προεκλογικό αγώνα, κάλεσε τους επικεφαλής των παρατάξεων να καταθέσουν μέσα στον Ιούνιο τις προτάσεις τους για το μέλλον της Θεσσαλονίκης. Όπως ανέφερε πρωταρχικό μέλημα του δικού του συνδυασμού είναι η καταπολέμηση της ανεργίας, κάτι το οποίο ανακοίνωσε από την πρώτη ημέρα της επανεκλογής του.

«Επιπλέον, θα πρέπει να καλέσουμε τις παρατάξεις και να συζητήσουμε για τη Χρυσή Αυγή, χωρίς να ωραιοποιούμε τους κυρίους. Να εξετάσουμε πώς θα συμπεριφερθούμε γιατί η πορεία τους στη Βουλή δεν προμηνύει καλή ατμόσφαιρα εδώ. Δεν μπορούμε να ανεχτούμε τέτοιες καταστάσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ.Μπουτάρης.

Ο δήμαρχος ανέφερε ακόμη πως θα πρέπει να γίνει μια συζήτηση για την ιδιωτικοποίηση των οργανισμών της πόλης, αλλά και να κληθεί το ΤΑΙΠΕΔ να δώσει εξηγήσεις για τα σχέδιά του στο δημοτικό συμβούλιο με αφορμή όλα όσα γράφονται κατά καιρούς στις εφημερίδες.