Διακοπές στην ηλεκτροδότηση θα σημειώνονται, από την Πέμπτη, όταν θα αρχίσει η απεργία των εργαζόμενων στους ατμοηλεκτρικούς σταθμούς της ΔΕΗ στη δυτική Μακεδονία.


Αυτό είπε, στη Ραδιοεφημερίδα του Fm100 και στο δημοσιογράφο Δ. Ι. Ασπροπούλη, ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στη ΔΕΗ «Σπάρτακος», Γιώργος Αδαμίδης.

Ζήτησε συγνώμη από τους καταναλωτές «για την μικρή ταλαιπωρία» και πρόσθεσε πως «αν είναι να γλιτώσουν, με τον απεργιακό αγώνα των εργαζόμενων στη ΔΕΗ, αυξήσεις που θα έρθουν στους λογαριασμούς τους, η μικρή αυτή ταλαιπωρία αξίζει τον κόπο.

Οι εργαζόμενοι στη ΔΕΗ αντιδρούν στη δημιουργία «μικρής ΔΕΗ», στο στιλ των καλών και κακών τραπεζών, βάσει του νομοσχεδίου το οποίο θα κατατεθεί στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής και για το οποίο, σε λίγο, θα γίνει σύσκεψη στο Μαξίμου,  μετά τη δήλωση του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Πάρι Κουκουλόπουλου, ότι η κυβέρνηση πρέπει «να ξαναδεί το θέμα». Υποστηρίζουν ότι, με τη δημιουργία της «μικρής ΔΕΗ», δίνεται σε επιχειρηματίες ένα χαρτοφυλάκιο με το 30% των πελατών της επιχείρησης και τα εργοστάσια παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος σε Δράμα, Έδεσσα, Φλώρινα και Άρτα, που δίνουν 3.000 μεγαβάτ στο σύστημα, έτσι ώστε οι ίδιοι να μην επενδύσουν ούτε ευρώ, αλλά αντίθετα να εισπράττουν.

Όπως είπε ο κ. Αδαμίδης «στην υπόλοιπη Ευρώπη, η απελευθέρωση ενέργειας έφερε πολλαπλασιασμό της τιμής του ρεύματος». Υποστήριξε, ακόμη, ότι η απελευθέρωση της ενέργειας έχει, ήδη, γίνει, αφού το 2003 η ΔΕΗ παρήγαγε το 98% της ηλεκτρικής ενέργειας και, σήμερα, παράγει το 64,5%, με το υπόλοιπο ποσοστό να παράγουν μονάδες ιδιωτών.

Να σημειωθεί ότι, αύριο, συνεδριάζει η ΓΕΝΟΠ – ΔΕΗ και αναμένεται να αποφασίσει κάλυψη των κινητοποιήσεων που αποφασίζουν τα, κατά τόπους, συνδικάτα των εργαζόμενων στην επιχείρηση.